VOIHAN VATTU!

14 elokuuta 2012Tätä on viime päivät ollut, vadelmia! Heinäkuun 14. päivä poimin tuon yllä olevan ensimmäisen marjan ja sen jälkeen aika monta muuta. Tällä hetkellä saldo on rapiat 20 litraa ja vielä tulee. Ei onneksi enää paljon, mutta tulee... :)

Olen pakastanut, hillonnut ja leiponut. Pakastin on ihan täynnä ja vielä on jemmassa viime vuotisiakin, kun en muka ole raaskinut niitä talvella syödä. Eikä niitä voi puskiinkan jättää. Kohta tulee vadelmaöverit, mutta ehkäpä kokeilen jotakin kivaa drinksua sekoitella näistä... :)

5 kommenttia:

 1. Meillä alkaa jo olla viimeiset menossa. Saa hiukan jätskin päälle tai vastaavaa vielä, muttei enää pahemmin muuta. Sadekelit vähän verottivat satoa, tekivät hometta alimmaisiin marjoihin ja osa on vielä melkein puoliraakaa, ja silti niin pehmeitä, että hajoavat käsiin. Parempaakin satoa ollaan saatu.

  Mutta makoisilta maistuivat! =D

  VastaaPoista
 2. Oi, Ihana sato !!! Mulla vasta uusi puutarha ja kesällä istutin lakkavadelman josta sain tänävuonna kolme kappaletta kullankeltaista, lakanvivahteistä marjaa( vai ovatko pähkylöitä..?)..Vaikka sanotaan että laatu korvaa määrän niin TOKI olisi kelvannut enemmänkin..hih. :D

  VastaaPoista
 3. Kokeneempi siirtolapuutarhurinaapurini mainitsi jopa sanan Vadelmavankeus. :) Meilläkin syödään ensi talvena vadelmia. Paljon.

  VastaaPoista
 4. Jessus! Onko nuo kaikki sun omista puskista?

  VastaaPoista
 5. Minz: Joo, niin täälläkin alkaa onneksi vattujen tulo tyrehtyä, vihdoinkin. :) Pari päivää sitten poimin litran verran vielä.

  Anonyymi: Joo, on ihanaa kun voi napostella omia vadelmia omista puskista, mutta... :) Toivottvasti sulla on ensi vuonna parempi sato, mä karsin rankalla kädellä puskia syksyllä, joten ensi vuonna ei ole pelkoa ylitarjonnasta.

  Himppu: Mä niin ymmärrän vadelmavankeus-termin. :)

  meritähti: Joo-o, ja tossa on vain yhden lauantain saalis, tosin se oli paras päivä. Yhteensä olen poiminut 21,5 litraa talteen ja lisäksi sitten se määrä, joka on hävinnyt suoraan pensaasta suuhun...

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground