KOLME KÄRHÖÄ.

27 huhtikuuta 2014Kun tuolla aikaisemmin mietiskelin tämän kesän suunnitelmia palstapuuhista, mainitsin omenapuuhun nojailevan kärhön. Nyt se kärhö on hankittu ja samalla kaksi muutakin. :) Huomasin Sofianlehdon puutarhassa olevan huhtikuun ajan kärhöt 12,90/kpl. Selasin läpi koko tarjonnan. On muuten suhteellisen ärsyttävät sivut, kukkien kuvat näkyvät vasta klikkaamalla tietoja ja aina ei edes ole kuvaa. No, guuglasin kuvattomat kärhöt nimellä ja löysin täydellisen.

Valintani oli loistokärhö Clematis 'Omoshiro'. Omoshiron kukka on trendikkään liukuvärinen, pinkit reunat ja valkoroosa keskusta. Omoshiro tarkoittaa japaniksi mielenkiintoista, joka sinetöi valinnan. Olin katselut Kauppilan puutarhasta paria kärhöä, mutta nyt löysin vähän vastaavanlaiset Sofianlehdosta. Säästynpä tilaamisen vaivalta ja sain kasvit heti mukaani.

Toinen mukaan lähteneistä on tarhaviinikärhö Clematis viticella 'Purpurea Plena Elegans', jonka kerrotut kukat lumosivat minut täysin. Sofianlehdon sivuilla väriksi mainitaan viininpunainen, mutta kuvahaku ja kasvissa olevassa lapussa kukat näyttävät enemmän vaalean purppuraisilta kuin viininpunaisilta.

Kolmas kärhö on tämän vuoden uutuus alppikärhö Clematis Atragene 'Purple Dream', jonka on jalostanut puolalainen Szczepan Marczynskin vuonna 2012. Luulenpa, että tämä kärhö on kuitenkin se, joka päätyy omenapuuta halailemaan.

Yhdelle siis on paikka mietitty, mutta kaksi muuta hakee vielä paikkaansa. Haaveilen salaa kärhöportista. Mahtuisikohan sellainen jonnekin palstalle. Josko mökin ovelta kuljettaisiin laattapolkua pitkin, kärhöpostin alta vesipisteelle? Mitäs sanotte?
Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'
 


4 kommenttia:

 1. Varmasti saat sellaisen kärhöportin johonkin sijoitettua...vaikka polulle, josta kuljette mökille...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonnekin on pakko saada! Kun vaan keksisi hyvän paikan... :)

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta. Ja varmasti kärhöportillekin löytyy luonteva paikka. Alppikärhö on kiinnostanut minuakin. Se pitää hankkia, kun vastaan tulee. Mukavia puuhateluluja oravankesäpesällä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kärhöpostti olisi ihana, pitää vain keksiä hyvä paikka sille.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground