RUUKKUPUUTARHA iloa ympäri vuoden.

15 helmikuuta 2015
Helmikuun muutamat auringon pilkahdukset ovat antaneet jo pientä toivoa keväästä. Sormet syyhyää pihahommiin, mutta vielä on liian aikaista. Esikasvatussesonki on alkanut, mutta itse joudun jättämään ne puuhat väliin, sillä tilaa kasvatuksille ei ole. Siksipä olikin ihanaa, kun sain hakea postista Annika Christensenin kuvaamaan ja Ulrica Otterlingin kirjoittaman Ruukkupuutarha iloa ympäri vuoden -kirjan. Olen Annikan blogin, Naturliga Ting, lukija ja olen ihaillut hänen kuvaustyyliään ja puutarhasilmää jo pitkään. Kirjan upeat kuvat jatkavat samaa linjaa ja myös taitto piirroskuvituksineen miellyttää silmääni.
 
Ruukkupuutarha-kirja kuljettaa läpi vuoden jakaen vinkkejä erilaista sipuliruukuista heinien, yrttien ja kesäkukkien kautta syksyisiin kanerviin ja talvisiin luuranko-oksa ruukkuistutuksiin. Kirjan sivuilla on mitä inspiroivempia kuvia erilaisista ruukkuistutuksista, vinkkejä mm. värien, kasvien ja värien yhdistelystä. Kirja kertoo muun muassa mitkä kasvit kestävät kylmää, millä on pitkä kukinta-aika ja miten onnistua ruukkuistuksen talvisäilytyksen kanssa.

Fanitan japanilaisten tapaa kaunistaa pienikin tila ruukkuistuksilla ja tämä opus vie ruukkupuutarha-ajatuksen toiselle tasolle. Ruukkuistukset sopivat niin parvekkeelle ja terassille kuin täydentämään puutarhaa. Kirjan myötä innostus ei todellaankaan laannu, päin vastoin. Sormia syyhyttää kokeilla erilaisia ruukkuistutusyhdistelmiä, joka vuodenajalle omaansa. Keväämmällä on pakko istuttaa ainakin rönsytiarellaa, heiniä ja Talinum paniculatum -kukkaa johonkin ruukkuun.


 Sain kirjan blogin kautta Minerva Kustannukselta.Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


2 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä, mielenkiintoiselta kirjalta näyttää!
  Mäkin fanitan tota Annikan blogia.
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Se on aivan ihastuttava kirja, aiheuttaa pahoja ruukkuistutushimoja.
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground