SUOMEN KAUNEIMMAT PUUTARHAT.

11 marraskuuta 2015

Puutarhavierailut ovat typistyneet nopeiksi visiiteiksi viikonloppuisin. Viikolla pimeys tulee niin aikaisin, ettei pimeään siirtolapuutarhaan viitsi lähteä. Alueella on vain muutava yleivalo siirtolapuutarhan laitamilla, muuten valaistusta ei ole.

Nyt onkin hvyä aika perehtyä kirjallisuuteen ja haaveilla ensi keväästä ja kesästä. Sain jo keväällä Kirsi Tuomisen toimittaman Suomen kauneimmat puutarhat -kirjan. Olen vasta nyt ehtinyt tarttua kirjaan. Seesittelee Viherpiha-lehden sivuilla aiemmin esiteltyjä, eri tyylisiä puutarhoja. Yhteensä pihapiirejä on 20 kappaletta ja ne kattavat Suomen aina etelärannikolta Lapin perukoille asti. Tyylejä on perinteisestä suomalaisesta rintamamiespihasta englantilaisen puutarhan kautta itämaiseen tyyliin. Ideoita onkin joka lähtöön, kunhan vain malttaisi pitää omat suunnitelmat edes joissan raameissa.


 Sain kirjan blogin kautta Minerva Kustannukselta.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Tuo on tosi kiva kirja minustakin. Pihat ja viherhuoneet ovat niin monenlaisia ja erilaisia, että kirjasta saa tosi hyvin ideoita siitä, mitä kaikkea voisi isekin toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parasta on kun pääsee "tirkistelemään" hyviä ideoita muiden puutarhoista ja vielä kun sen voi tehdä harmaana marraskuisena iltana omalta kotisohvalta. Siihen tämä kirja on just sopiva.

   Poista
 2. Suomesta löytyy toistaan kauniinpia puutarhoja. Ja yksityispihoista saa monesti parhaimmat ideat ja eniten inspiraatiota. Ihana, kun puutarhahoista on tehty kirjoja, joita voi rauhassa katsella ja nautiskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Sopii juuri tähän vuodenaikaan, kun puutarhassa puuhat ovat vähissä.

   Poista
 3. Nyt onkin hyvää aikaa tutustua uusiin puutarhakirjoihin, mielellään kynttilänvalossa;)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground