SUURI PELARGONIKIRJA.

10 huhtikuuta 2016

Se on taas hullu pelargoninainen täällä hei! :) Taimien kasvatussesonki kuumimmillaan, tekisi mieli ostaa ja tilata kaikki maailman mahdolliset pelakuut, mutta toppuuttelen itseäni. Maailma on täynnä ihanuuksia. Pitää yrittää keskittyä vain osaan. Tai niin aikanin yritän.

Juuri ennen joulua ostin itselleni Susanna Rosénin kirjoittaman Suuri pelargonikirja -niteen. Pitäähän hullulla pelargoninaisella tämä kirja olla... Olen opiskellut pelargoni-suvun lajeja ja hämmästellyt kuinka moneksi pelakuista on. Kirjassa on huikean paljon kuvia erilaisista pelargoneista ja asia ei yhtään helpota keräilyyn taipuvan oravoijan elämää.

Suuri pelargonikirja antaa runsaasti ohjeita pelakuiden kasvatukseen ja hoitoon sekä vinkkejä pistokkaiden ottamiseen ja talvettamiseen. Kirjassa ääneen pääsee myös muutamat pelargonin keräilijät.

Lista pakko saada -pelakuista sen kuin kasvaa. Listalla ovat ainakin Pelargonium sidoides, Pelargonium fragrans ja Pelargonium peltatum 'PAC Tom Cat'.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


16 kommenttia:

 1. Tuo onkin todella hyvä kirja! Joskus kirjojen elinkaari tuntuu olevan kauhean lyhyt, ja joku kirja ihmeellisesti vanhenee parissa vuodessa, mutta tämä loisto-opus on aina yhtä loistava ja tarpeellinen. Voi että, mulla on sidoides ja fragrans, saisinkohan sulle pistokkaita annettua jossain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään! Kirja ei kyllä yhtään helpota pelargonikuumettani. :) Oi, oispa ihana saada nuo kaksi ihanuutta! Nähtäisiinköhän me Raumalla bloggaritapaamisessa?

   Poista
  2. Joo, tulen sinne! Yritän saada pistokkaasi juurrutettua mahdollisimman hyvin siihen mennessä.

   Poista
 2. Pelargonit on niin ihania, mutta mulla ei ole niille talvehtimispaikkaa. Auttaisikohan tuo opus mun kaipuuseen, näyttää oikein hyvältä. Kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! Talvehditin puolet pelakuistani yksiöni ikkunilla, puolet häkkikomerossa kellarissa. Aika hyvin talvehtivat molemmissa. Suosittelen kirjaa, mutta varoitan, että se voi aiheuttaa pakottavaa tarvetta hankkia pelakuita... :)

   Poista
 3. Pelargonit on niin ihania, mutta mulla ei ole niille talvehtimispaikkaa. Auttaisikohan tuo opus mun kaipuuseen, näyttää oikein hyvältä. Kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
 4. Varmasti unelmaopus sinulle :) Sanopas mikä olisi hyvä ensipelakuu? Olen nyt saavuttanut sen pisteen, että pakko on saada ensimmäinen, tai vaikka viisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella! :) Itselläni pitkäikäisin, useammasta talvesta selvinnyt, pelargoni on vaaleanpunainen Mårbacka. Sitä voisin alkuun suositella, on varmaa myös se yleisin.

   Poista
 5. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kirjalta. Kiitos vinkistä. - Olenkin ensimmäistä kertaa blogissasi, kiva ja mielenkiintoinen blogi sinulla. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! :) Olet lämpimästä tervetullut uudestaakin blogiini!

   Poista
 6. Näyttää ihanalta kirjalta!
  Minä ostin kevätmessuilta villipelargonin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Minua ilahduttaa talvesta selvinnyt Australian villipelargoni, jonka ostin vuosi sitten messuilta.

   Poista
 7. Tuo on tosi hyvä kirja, löysin joskus alesta! Ihania pelargoneja olisi vaikka kuinka, nuo villipelargonit ovat semmoisia joihin voisi hurahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, valinnan varaa kyllä on! Itsekin olen miettinyt, että ehkä pitäisi keskittyä vain joihinkin, mutta vielä en osaa päättää.

   Poista
 8. Ihana! Mulla on yksi pelargonia kirja, mikä on myös ihana, mutta kyllä tuossa on vielä enemmän.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground