LOMAKASTELUKAVERIT.

17 elokuuta 2018


Viikon reissu heinä-elokuun vaihteessa vähän jännitti, miten puutarha selviäisi kastelematta. Etenkin olin huolissani ruukkuistutuksista. Kävin palstalla perjantaina ennen lauantain lähtöä ja käytin runsaasti aikaa uusien istutuksien ja lavankauluslaatikoiden kasteluun. 



Vaihdoin ruukussa kasvavan neidonhiuspuun isompaan ruukkuun, jotta multatila olisi suurempi. Laitoin kaksi paikkaa etsivää kärhön tainta valeistutukseen maahan. Kannoin kaikki ruukussa kasvavat mökin varjoisalle pohjoispuolelle pois paahteesta. Vain kaksi tomaattia ja chili jäivät kasvihuonekaappiin. Kastelin ruukut runsaalla kädellä. Pelargoneista en niin ollut huolissani, ne kestävät kuivuutta, mutta muutaman juopon kanssa oli toisin.


Täytin pulloja vedellä, jotka tuikkasin ruukkuihin. Kasvi voi käyttää omaan tahtiinsa veden. Gingkolla oli vettä runsaasti viikon jälkeen pullossa. Toisin on ensimmäisen kuvan riippaorvokin kanssa, se joi pullon laitamisen jälkeen heti ison osan vedestä, kuten kuvasta voi havaita. Se olikin ainoa, joka nuupotti tullessani takaisin reissusta palstalle. Sekin selvisi hetkellisestä kuivuudesta, vain hieman ruskettunein lehdin. Myös pienet rönsyistä lisätyt alut selvisivät, irrotin ne emosta vasta matkan jälkeen. Tomaatit ja chilit oliva myös hengissä ja satoa täynnä




Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground