KUKASSA ELOKUUN ALUSSA.

29 elokuuta 2018

Punahattu | Echinacea
Postaukset laahaavat edelleen pari viikkoa perässä, mutta jatkan kirjoittelua kronologisesti ettei hassuja hyppäyksiä tule. En ole ehtinyt edes muissa blogeissa vierailla, mutta luen nekin hitaasti ja varmasti aikajärjestyksessä.

Elokuun alussa kukassa oli muunmuassa punahatut Ne ovat niin hienoja ja perhosten suosikkeja. Ne eivät valitettavasti millään lisäänny, vaikka miten toivoisin. Joka kesä luulen niiden kuolleen ja sitten yhtäkkiä ilmestyy kuin tyhjästä kaksi tai kolme kukkaa.

Syysleimu | Phlox paniculata

Syysleimu + syyshortensia | Phlox paniculata + Hydrangea paniculata 'Vanilla Fraise'
Liilan väristä syysleimua on vähän joka puolella, pitäsi ehkä vähän hillitä sitä. Kivasti se kaulailee syyshortensian kanssa. Jotain samaa kukkien muodossa ja sävyt kohdillaan. Kiva yhdistelmä, jonka puutarha on itse järjestänyt.


Isoköynnöskrassi | Tropaeolum majus 'King Theodore'
Amsterdamista ostamain krassi on ilahduttanut runsaalla kukinnallaan, vaikka ei ryöppyäväksi köynnökseksi kasvanutkaan, mitä alku kesästä kuvittelin.


Kultapalloja on riittänyt useampaankin kimppuun. Olen parittanut niitä ärtsyjen kehäkukkien ja vastaväristen syysleimujen kanssa.Keltainen ei ole lempivärini, mutta kultapallot kyllä toimivat tässä kohtaa. Ne kestävät kukassa pitkään ja leikkoinakin suhteellisen kauan.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Punahattu on niin ihana kukka ja sitä voi helposti lisätä siemenistä, olen itse lisännyt parikin kertaa omista siemenistä ja onnistunut. Kylvä nyt syksyllä johonkin astiaan niin keväällä saat pieniä taimia ja sitten myöhemmin kesällä ne voi istuttaa kasvupaikalleen. Kukkivat seuraavana kesänä, punahattu nousee maasta keväällä melko myöhään.
  Kultapallot ovat kuin pieniä aurinkoja! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla kaikki siemenkylvöt lähes järjestäen menevät mönkään. Siksi suosinkin taimia, muutama vuosi sitten ostin pari punahatun tainta, mutta eivät nekään jääneet henkiin. Pitäisi ehkä silti kokeilla...

   Poista
 2. Upea yhdistelmä tuo syysleimu + hortensia. Mä olen jostain syystä alkanut hankkimaan jonkin verran myös keltaisia kasveja puutarhaani. Saa nähdä, jääkö hetken viiraukseksi vai alanko todella tykästyä niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika ihana puutarhan järjestämä yllätys. Keltainen vaikuttaa olevan monille, myös itselleni vähän haastava väri. Sitä on kuitenkin palstallani ollut vanhastaan ja tykkään siitä, että puutarhassa on vanhan ajan perennoja, joten en ole niitä hirveästi karsinut.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground