MÖKKI JA PELAKUU.

06 tammikuuta 2012

Toinen alan kirja on tänä vuonna julkaistu Stiina Kiiverin Mökki ja pelakuu kurkistuksia siirtolapuutarhaan. Pitihän sekin itselle hommata. :) Kirja on jaoteltu osiin niin, että yhden luvun muodostaa aina neljän teemaa, Katsaus, Kädenjälki, Kylässä ja Kasvien mailla. Jokaisessa luvussa on katsaus siirtolapuutarhojen historiaan ja elämään, esitellään yksi puutarha, askarrellaan jotain ja viimeissä osiossa on asiaa kasveista.

Kirjan kuvat eivät ole Pieniä puutarhaunelmia -kirjan tasoisia, osa aika harrastelijamaisiakin, esim. yhdessä huussikuvassa on realismia vähän turhankin paljon, rumat muovipurkit ja -pullot on jätetty kuvaan. Sisustustyyppisen kirjan kuvien soisin olevan vähän edes stailatumpia... Taitto on myös vähän turhan sekava, kuvien ympärillä olevat aaltoviivat ovat mielestäni ihan turhat. Lisäävät vain sekaisuutta.

Kirjan tekstiosuus on kuitenkin oikein oiva, paljon vinkkejä ja mielenkiintoisia juttuja. Tälläiselle vaaleanvihreän peukalon omaavalle aloittelijalle hyvä opas siirtolapuutarhurointiin.

5 kommenttia:

 1. Heissan,
  Olin menossa jo nukkumaan, kun jäin koukkuun blogiisi. Tälle päivälle olit kuvannut tuosta kirjasta kuvia ja huomasin, että meidän siirtolapuutarhaVESSA on päässyt kuvaan. Pienempi kuva vain valkoisesta vessasta on meidän (tai nykyisin minun) vessasta. Aika hassua, että asia oli päässyt jo unohtumaan. Äidin varastoissa saattaakin olla tuo sama kirja. Täytyy etsiskellä. Jatkan blogisi lukemista. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa tässä keväällä aloittaa oma blogi siirtolapuutarhamökki -elämästä. Tällä hetkellä olen vain Instan varassa :)
  Kiitos ihanasta blogistasi!

  VastaaPoista
 2. Hei Asta, kiitos kivasta viestistäsi! :) Hauskaa, että olen sattunut kuvaamaan juuri tuon teidän vessan. Onkohan kirjassa enemmänkin kuvia teiltä? Tule tänne vinkkaamaan, kun olet aloitanut siirtolapuutarhablogisi, olisi kiva päästä seuraamaan muidenkin puutarhapuuhia.

  VastaaPoista
 3. Hei! Vuosi sitten laitoin tuon viestin sinulle. Ja nyt vasta tuli mieleen, olitkohan nähnyt sitä ja olitkin vastannut :)
  Löysin kesällä mökiltä tuon kirjan. Siinä ei juuri ole meiltä muita kuvia, kuin tuo, mutta lähes kaikki kuvat ovat meidän siirtolapuutarha-alueelta, Kotkan Korelan siirtolapuutarhalta. Tuttuja kulmia ja pihoja, mutta paljon on muuttuneet sitten tuon kirjan kirjoittamisen jälkeenkin.
  Puutarhablogi olisi haaveissa perustaa, instagramissa lähinnä päivitän kuvia tuolta mökiltä, mikä siirtyi minulle pari vuotta sitten. Äiti osti tuon vuonna 1997 ja on ollut rakas paikka siitä lähtien. Nyt yritän itse opetella siis kasveja ja lähinnä erottaa niitä rikkaruohoista. :D
  Ihanaa kevättä sinne!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground