MULTAHOMMIA.

09 kesäkuuta 2012


Tiedättekö miltä tuntuu lapioida 1000 litraa eli noin kuutio multaa kottikärryihin ja kuskata se palstalle? Minä tiedän. :) Aikaa meni tunti ja vartti mukavassa vesisateessa... Kuljetusauto ei päässyt ahtaille poluille ajamaan ja sain säkkini parin metrin päähän portistani.

Nyt sen pitkään ja hartaasti odotetun mullan levittely pitkin palstaa on alkanut. Ensimmäisenä urakoin palstan toista reunaa. Ensin istutin kirsikkapuun, sitten langan avulla suoristin reunaan metrin leveän kukkamaan, kaivoin siellä kasvaneen marja-aronian ylös, kitkin rikkaruohot, käänsin maan ja levittelin lisää multaa savisen maan päälle. 

Lopuksi istutin seitsemän pionin juurakkoa, kaunokaisen, parin erilaisen unikon ja punaluppion siemeniä. No, ihan lopuksi isäni avustuksella raahasin noppakivet reunukseen, mutta sitten loppui puhti ja kivet odottavat edelleen laittajaa... :)

Yllä ennen ja alhaalla jälkeen kuvat.
2 kommenttia:

  1. Kyllä huoliteltu on aina huoliteltu. Kivan näköistä tulee!
    Itsekin noita noppakiviä pariin paikkaan hinkuan - jonain päivänä sitten :)

    VastaaPoista
  2. Ihmeen paljon vaikuttaa ihan vaan kukkamaan reunan suoristaminen, näyttää niin paljon paremmalta. Sitten vaan seuraavan kukkapenkin kimppuun! :)

    VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground