VIHANNESMAA.

15 kesäkuuta 2012
Vihdoin sain toimeksi ja tein vihannesmaat lavankauluslaatikoihin. Tarkoitus oli laittaa laatikon pohjalle suodatinkangasta, mutta isäni olikin vienyt rullan pois kesäpesältä. Höh. Piti sitten pärjätä vain sanomalehtikerroksilla. Talvella luin jostain, että 10 sentin kerros sanomalehtiä pitää rikkatuohot vähissä. Ihan varma en ole tuliko suojaksi sitä kymmentä senttiä, mutta ainakin lähelle sitä.

Sitten multaa laatikoihin ja turvetta vähän säkistä sekaan. Toiseen laariin istuttelin porkkanoita, retiisejä {joiden siemenet ovat ryppyisessä kädessäni :)}, basilikaa, rosmariinia ja minttua. Toiseen lavankaulukseen istutin pelkästään herneitä. Liian tiheään ja liian myöhään. Ei kerrota kellekään! :)

6 kommenttia:

 1. Kätevän näköinen kasvimaa, ja sanomalehtivinkki on mainio! Täytyy laittaa korvan taakse, jos joskus vaikka saisi lavapuutarhan jonnekin...

  VastaaPoista
 2. Laatikko on kätevä, mutta vähän pieni. Ihan hirveästi ei yhteen laatikkoon mahdu istuttelemaan mitään. Niin ja toivon, että sanomalehdet pitävät rikkakasvit loitolla...

  VastaaPoista
 3. Itse olen käyttänyt tuota paksua kerrosta sanomalehtiä, kun kangasta ei ole aina saatavilla inspiraation iskiessä:) Ja hyvin toimii, kunhan lehtiä tosiaan on tarpeeksi paksu kerros.

  VastaaPoista
 4. Hyvä tietää, että sanomalehdet toimivat! :) Toivottavasti tuli riittävä kerros pitämään rikkaruohot poissa.

  VastaaPoista
 5. <3 näyttää kivalta. Apinoin tämän idean tulevana kesänä mökilleni.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground