BETONILAATTALÖYTÖ.

03 elokuuta 2013


Istuskelin mökin edustalla olevalla penkillä ja katselin tiluksiani. Tuumailin, että pitäisiköhän vihdoin ja viimein kitkeä nuo ärsyttävät rikkaruohot penkin edustalla olevasta kukkamaasta. Perusrikkaruohojen kitkennän jälkeen päätin, että pitkän kukkapenkin päässä olevat piiskamaiset ruusut saavat myös lähteä. Siitä lähti sitten vähän isompi projekti käyntiin, viattomasta rikkojen kitkennästä. Siksipä ennen kuvia ei ole. :)

Päätin kerralla päästä ruusuista eroon ja aloin kaivaa juuria ylös. Ainakin kolme tuollaista punaista muovikorillista vein kompostiin pilkottuina. Pilkottuina, jotta yleensä mahtuisivat kompostiin. :)
Ja kas, nurmikon ja kukkamaan välimaastosta löytyi lisää vanhoja betonilaattoja. Ja kolmetoistametrinen pala reunusnauhaa. Olinkin vähän ihmetellyt, miksi tuota vihreää nauhaa on laitettu vain pitkän kukkamaan päihin. Olihan sitä siellä välissäkin, kunhan sen vain otti esiin nurmikon alta. :)Tuttu kaava edellisistä projekteista, suodatinkangasta päälle ja laattojen asettelua päälle. Sitten kiroamista, että kun ei ole enää yhtään kivituhkaa. Ankaraa mietintää, mistä saisi muutaman ämpärin haettua kätevästi polkupyörällä. Ei mistään.
Nooh, kului muutama päivä ja siivoilin palstaa ja kas, multasäkin päällä olikin kivituhkasäkki, jossa olikin vielä kivituhkaa. Mikä löytö ja vielä omalta palstalta ilmaiseksi! :) Kivituhkat päälle ja mietintään mitä tuohon kukkamaan päähän istutetaan ja millä erotellaan kivituhka- ja multa-alueet toisistaan. Se vihreä reunusnauha lähti roskiin, mutta ehkä jotain vastaavaa tilalle, mutta visuaalisesti viehättävämpää?

4 kommenttia:

 1. Tiedä mitä kaikkea sieltä viellä löydätkään, kun tarpeeksi kauan kaivat...:))
  Minä olen tänä kesänä kaivanut ruiskaunokin juuria, kun olivat vallanneet koko penkin...ja niitäkin oli muutama ja edelleen löytyy, kun alkavat lehtiä pukkaamaan pinnalle...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin lisää lasinsirpaleita! :)Tämä kesä on itsellä ollut sellaista kukkien kuriin laittamista, puutarha on päässyt vähän liikaa rehottamaan.

   Poista
 2. Nuo löydöt ja tekemisen puuskat ovat niin juurikin sitä puutarhuroinnin parhautta. Meidän tarvitsisi saada samanmoinen puuska ja laittaa kuntoon tulevien sipulikukkien alusmaa. Viehättäviä tiloja puutarhassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitsis! Juu, itsekin tarvitsisin vielä muutaman kunnollisen tekemisen puuskan, että saisi hommia palstalla tehtyä. Sellaista odotellessa... :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground