JAPANILAINEN PUUTARHA.

24 syyskuuta 2013Tai siis surkea yritykseni japanilaisesta puutarhasta. :) Suunnitelma on lyhyesti ja ytimekkäästi: japanilaistyyppinen puutarha. Muuta ei ole, olen istuttanut pienen kukkamaahan talvisuojaan kaksi japanin vaahteraa, hortensian ja ruukkuhortensian. Nyt sekalaiseen joukkoon liittyi bambu. Kesän bambu vietti mökin kulmalla ruukussa. Jostain muistan lukeneeni, että bambut mahdollisesti selviäisivät Suomen talvesta, joten eikun kokeilemaan. :)

Ongelma tässä on, että paikalla on valmiiksi pioneja, unikkoja, epämääräinen ruusu ja paria muuta ilman nimeä olevaa kukkaa. En halua niistä mitään hävittää, pitäisi siirtää jonnekin talteen, mutta se "jonnekin" ei ole vielä paikallistunut. Toinen ongelma on, että heti bambun takana alkaa kompostialue. Erittäin ruma ja epäsiisti alue. Ei oikein mene yksiin japanilaistyyppisen estetiikan kanssa. Taustalla ovat vielä inhokkini, orapihlaja-aita ja pähkinäpensaan-tyyppinen-puu/pensas.

Niin kauan kun ei ole parempaakaan suunnitelmaa, mennään tällä kukkakokoonpanolla. Heti kun keksin ratkaisun/ratkaisuja tähän palstan kohtaan, jatkan lyhyen ja ytimekkään suunnitelmani jalostamista. :)

4 kommenttia:

 1. Varmasti ennen ensi kevättä olet keksinyt tuohon ratkaisun....ja hyvä alkuhan tuo jo on...:)

  VastaaPoista
 2. Onnea aloitukselle! Oletko ajatellut laittaa kivirakennelmia myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiits! En oikeastaan ole miettinyt juuri mitään muuta kuin, että vaahterat pitää istuttaa maahan ja tämä oli hyvä kohta. :) Pitää miettiä ja vähän etsiä ideoita, mitä voisi toteuttaa pienessä mittakaavassa. Tuon kohdan vieressä on sieltä täältä keräilemiäni kiviä ja juuri viimeksi mietin, että mitäs niillä ja voisiko niitä hyödyntää tässä?

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground