INSPIRAATIO.

02 marraskuuta 2014


Sain Hernepensaskujanteen Jorilta inspiraatio-haasteen. Kiitos Jorille! Hänen bloginsa on itsessään huikea inspiraation lähde. Kateudesta vihreänä katselen upeita kuvia upeasta puutarhasta, mikä visio, mikä toteutus ja mikä antaumus puutarhalle! Hernepensaskujanne onkin yksi ensimmäisistä puutarhablogeista, joita olen alkanut seurata.

Olen tämän vuoden aikana oikeastaan vasta löytänyt puutarhablogit ja yrittänyt löytääkin mieluisia lisää lukulistalle. Suomalaisista voisin mainita mm. ihanat Versoja Vaahteranmäeltä, Kukkaiselämää, Annelivian talossa, Villi piha, Mökkipuutarhassa, Kanelia ja kardemummaa, Marian koti ja puutarha, Suvikumpu ja uusimpana löytönä Kukkala.

Muutama ruotsalaisblogikin on lukulistallani, tosin niissä keskityn lähinnä kauniisiin kuviin. Muunmuassa nämä löytyvät Bloglovin-listaltani: Lottas trädgård, Naturliga Ting, Trädgårdsflow, Almbacken, ja Blomsterverkstad.

Suuri rakkauteni on Japani ja siirtolapuutarhan oston jälkeen olen enemmän perehtynyt myös japanilaisiin puutarhoihin, sekä vierailemalla että opiskelemalla aihetta netistä, kirjosita mutta myös kursseilta. Olen päässyt kahden Japani-gurun kursseille, joissa on sukellettu japanilaiseen puutarhamaailmaan. Minna Eväsoja on japanilaisen estetiikan asiantuntija ja Katja Uski taas verraton puutarha-alan tietäjä. Olen juuri ollut Katjan kurssilla, jossa kolmena iltana perehdyimme japanilaisen puutarhataiteen historiaan, elementteihin, kasveihin ja suunnittelijoihin. Pääsimme harjoittelemaan kivien istutusta ja saimme vinkkejä omaan japanilaistyyliseen puutarhaan. Jatkokurssia odotellessa olen tuhrannut Katjan opeilla ja vinkeillä suunnitelmaa kesänpesän pieneen japanilaiseen nurkkaukseen.


Inspiraationani on yleensä kaunis kuva. Olen ottanut kopsuja lainalehdistä, laitan tietokoneen muistiin kuvia talteen ja luon itselleni akustisia pinterest-sivuja. :) Ihastelen niitä sitten iltalukemisena. Haaveilen vanhasta kunnon leikekirjasta, jonne voisin tehdä omia muistiinpanoja ja huomautuksia.

Olen tilaillut puutarhalehtiä välillä pienissä pätkissä, muuten ostelen silloin tällöin irtonumeroita. Toisaalta yritän vähentää lehtiostoksia, mutta aina välillä lankean. :) Nyt kaipaisin talveksi jotain luettavaa, ehkä tilaankin jonkun, jos tulee hyvä kylkkäritarjous vastaan. Viime kesänä siirtolapuutarhassamme alkoi lehtien kierrätys. Puutarhan wc- ja suihkutiloissa on telineet, jonne luetut lehdet voi jättää muiden iloksi ja tätä mahdollisuutta olen hyödyntänyt, vessakäynnillä tsekkaan aina uudet lehdet ja nappaan kiinnostavat mukaan. Joitain kivoja uusia lehtituttavuuksia onkin löytynyt sen kautta.


Haen myös tietoa ja inspiraatiota kirjoista. Nuo japanilaiset opukset ovat täysin katselua varten. Paumes-kustantamon pikkukirjat esittelevät suomalaisia, pohjoismaalaisia ja englantilaisia puutarhoja. Ne luen siltä osin miten japanin kielen alkeilla pystyn. :) Pieni puutarhakirjastoni kasvaa hitaasti, mutta varmasti. Vielä varmemmin tosin loppuu kirjakaapista tila...

Suuri innoittajani on myös muut siirtolapuutarhurit. Rakastan kierrellä siirtolapuutarhoja ympäriinsä ja kurkkia muiden mökkeilijöiden palstoja. Harmittaakin, kun kesällä ei oikein maltaisi lähteä kiertelemään muihin siirtolapuutarha-alueisiin kuin omaan. Muualla aina herää kysymys, miksi olen täällä kun voisin olla omalla palstalla. :) Siirtolapuutarhat ovat oivia kävely- ja ihastelukohteita, yhdellä alueella on satoja erilaisia puutarhoja ja silmäkarkkia puutarhoista innostuneilla löytyy joka pihasta.



Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


7 kommenttia:

 1. Olin todella iloinen, että olen voinut jollain tavalla inspiroida suo blogini kautta, kiitos! :)
  Voi että mäkin haluaisin päästä Katja Uskin kurssille. Onkohan niitä vielä joskus jossain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyytelin jatkokurssia Japani-teemalla itsekin. :) Löysin tieni kurssille ihan sattumalta, etsi ihan jotain muuta Gardenian sivuilta ja sitten huomasin täydellisen kurssiaiheen. Ihan huikeat kolme iltaa oli, täytyy sanoa.

   Poista
 2. Kiitos maininnasta, tervetuloa vaan blogiini! Aivan ihana löytö myös tämä sinun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan varmasti vierailen jatkossakin blogissasi.

   Poista
 3. Kiitos, Kati! Sinulla itselläsi on aivan ihana puutarha ja blogi. Odotellaan uutta kautta...

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Kati! Sinulla itselläsi on aivan ihana puutarha ja blogi. Odotellaan uutta kautta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, ihana blogi sulla. Tosiaan uutta kautta odotellessa!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground