VUOSI 2014.

04 tammikuuta 2015


Pieni katsaus oravankesäpesän vuoteen 2014. Vuosi oli kolmas kokonainen siirtolapuutarhurointi vuosi palstalla. Tänä vuonna mökkiä ei rempattu mitenkään, tein vain pientä fiksausta varastoon, mutta järjestelyt ovat edelleen kesken. Mökin päädyssä on kaksi varastoa ja toinen on alkuperäisessä tilassa ja tänä vuonna se tila on laitettava järkevämpään kuntoon, jotta myös toinen useammin tarvittavien välineiden varasto tulee toimivammaksi.


 

Keväällä tein suunnitelmaa 2013 syksyllä poistettujen vadelmaviidakon tilalle, magnolia ja hortensia päätyivät lähes suunnitelman sijoille. Gingko eli neidonhiuspuu on talvehtimassa oravanpesässä. :) Tuolle sivustalle tarvitaan lisää kasveja, mutta tärkeintä kuitenkin on, että kuvassa linjalangan vasemmalla puolella oleva alue tasoitetaan, poistetaan rikkaruohot ja pääsen asettelemaan tekemiäni betonilaattoja poluksi ja väleihin jo viime keväänä tilaamaani kivituhkaa. Kivituhkapolun ja istutusalueen väliin tulee myöskin viime keväänä ostamani Kekkilän rajausreuna.

Tämä projekti piti tehdä jo viime vuonna, mutta ensin oli sateista ja sitten keksin alkaa tekemään itse betonilaattoja ja autottomana sementtisäkkien roudaus ei onnistu, piti odotella toimituksia ja nälkä kasvoi syödessä ja laattoja piti tehdä lisää ja sementti oli aina vaan lopussa... Sitten alkoi helteet eikä voinut kaivaa eikä tehdä betonihommia. Piti nautiskella palstasta ja muita seli-selityksiä. :)

Aikaiseksi sain kuitenkin laattapolun mökin ovensuusta vesipisteelle. Sen ympäristön kasvittaminen on kesken, mutta kuitenkin hyvällä alulla.


Olen moneen otteeseen maininnut, että haluan palstalleni pienen japanilaistyyppisen nurkkauksen. Tuo nurkkaus on kompostien ja sisääntuloportin välisellä alueella rajautuen orapihlaja-aitaan ja nurmikkoalueeseen. Nurkkauksessa on tällä hetkellä vuoriruokobambu, kolme japaninvaahteraa ja erinäisiä perennoja.

Syksyllä olin Gardeniassa Katja Uskin pitämällä kurssilla, jossa perehdyttiin japanilaiseen puutarhaan. Siellä tein myös pientä suunnitelmaa omaan pieneen japanilaiseen puutarhaan ja sain Katjalta vinkkejä toteutukseen. Josko ensi kesänä pääsisin toteuttamaan haavettani? Siirtolapuutarhan sääntöjen rajoitusten puitteissa ja muutenkin palstaan sopien, kevyellä Japani-teemalla höystettynä.Yllä olevan kuvan näkymä on nykyään toisenlainen, ostin kesällä kaariportin, jonka molemmille puolille istutin kärhöt. Nyt haaveilen toisesta samanlaisesta portista. Olisi ihanaa tulla mökille rehevien köynnöskaarien alta.


2014 palsta sai uuden isäni tekemän portin. Portti on tehty vanhan portin mallin mukaan ja oi, kuinka se onkaan hieno! Isä on niin taitava. Kuvassa se hohtaa uutuuttaan, nykyään ei ihan samalla tavalla. Ruma verkko portissa on Murusen takia, noista väleistä pieni kissa pääsisi karkamaan palstalla.Istutin aika paljon uusia kasveja viime vuonna, mm. Aune-päärynän, Susan-magnolian, kolme kärhöä, japanin verivaahteran ja lukuisia perennoja. Syksyllä satsan aikaisempia vuotta enemmän sipuleihin ja nyt sitten odotellaan jännityksellä kevättä.

Selailin tätä bloggausta varten viime vuoden postauksia ja voi että, miten kova ikävä tulikaan mökkiä ja palstaa. Vaikka siirtolapuutarha on tuossa lähellä ja siellä tulee usein talvellakin käytyä, on paikka kuitenkin aivan toinen kesällä. Talvisin mökissä on usein kylmempää kuin ulkoa {ainakin tuntuu siltä!} ja ainut mitä siellä voi tehdä on lumityöt.

Palstan myötä kevään ja kesän odotus on aivan eri luokkaa kuin ennen ja mikä jännitysnäytelmä joka kevät onkaan, kun voi seurata maasta tulevia kasvun ihmeitä. Enää muutama kuukausi, kun se alkaa! Ihanaa! :)

Vuoden 2013 yhteenveto löytyy postauksesta: Vuosi 2013.Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground