KUKASSA NYT.

19 toukokuuta 2015


Perunanarsissi Narcissus 'Bridal Crown'
Ostin viime syksynä heräteostoksena Lidlistä {!} kahden kilon pussillisen, 55 kpl, perunanarsissin sipuleita. Nyt narskut ovat puhjenneet kukkaan. Voi, miten kauniita ne ovat ja miten huumaava tuoksu niistä lähtee. Juuri ja juuri raaskin leikata muutaman varren kotiin maljakkoon.

Ruusuherukka Ribes sanguineum
Olin viime viikolla puutarhabloggari-illassa Kotipuutarha-lehden kutsumana Marketan puistossa. Illalla oli mielenkiintoista ohjelmaa, jota tarjosivat illan yhteistyökumppanit Kekkilä, Rudus, Tahvoset ja Tikkurila, sekä Puutarhaetsivä Tanja Nieminen. Illasta muistoksi jäi kassillinen kaikkea kivaa ja Tahvosien tarjoama ruusuherukka. Aivan uusi tuttavuus minulle. Ihanan pinkit kukat ja kiva tuoksu. Arvon tapani mukaan oikeaa istutuspaikkaa. Ruusuherukka on vähän aran sorttinen, joten lämpimään hänet pitäisi saada. Kiitos mukana olleille bloggareille, oli kiva tavata!

Kirjopikarililja Fritillaria meleagris
Luonnon omat ruutukuosit jaksaa aina vain ihastuttaa. Oi, kuinka tykkäänkään kirjopikarililjoista.

Pelargoni Pelargonium
Kävin ostoksilla Sofianlehdon puutarhassa ja enkä pystynyt lähtemään ulos kaupasta ilman pelakuuta. Ostin muutakin, mutta että taas pelakuu... :)

Tulppaani Tulipa
Nämä ovat palstan alkuperäiskasvistoa, tarkempaa tietoa niistä ei ole, mutta nämä parvi/kasvitieteelliset {?} ovat aina ensimmäisinä kukassa.

Helmililja | Helmihyasintti  Muscari armeniacum
Valkoiset helmililjat ovat mukulaleinikin piirittämän viime vuonna tehdyn laattapolun varrella. Olen vissiin istutellut muitakin helmihyasinttejä alueelle, sillä olen löytänyt myös muutaman sinisen mukulaleinikkimerestä.

Jalokiurunkannus Corydalis nobilis
Jalokiurunkannus on myöskin puutarhan alkuperäistä kasvillisuutta. Se on ehkä palstani rumin kukka. En oikein lämpene keltaisille ja jotenkin jalokiurunkannus näyttää minusta rikkaruoholta. Luin jostain sen olevan perinneperennoja ja siksi saa armon jäädä palstalle. Se sitä paitsi kukkii niin ajoissa ja samaan aikaan on muitakin keltaisia kukassa niin passaa niiden seuraan.


Parvitulppaani Tulipa tarda dasystemon

Ostin viime syksynä K-citymarketin alekorista hyönteishotellin, jonka mukana tuli hotellin asukkaille sopivia kukkia. Valitsin tulppaani-version, vaikka tulppaanit olivatkin keltaisia. Minun piti istuttaa sipulit kesäpesälle, mutta sitten tuli talvi ja päädyin laittamaan tulppanit ruukkuun ja jätin sen talvehtimaan parvekkeelle. Selvisivät talvesta ja ovat nyt kukassa. Tänä vuonna sipulit päätyvät maahan asti.

Nämä siis ovat nyt tai olivat viime viikolla kukassa kesäpesällä. Eihän näiden perässä hidas kuvaaja/bloggaaja oikein pysy perässä, kun jatkuvasti on joku uusi kasvi kukassa. I h a n a a !

Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground