MÖKKEILYÄ JA KASVIOSTOKSIA.

31 toukokuuta 2015


Minun vaikea ohittaa marketien kukkapisteitä tai kukkakauppoja, kolmiokäenkaali Oxalis triangularis löytyi lähikukkakaupasta ruokaostosmatkalla. En voinut vastustaa, purppuraista väriä ja olen pitkään haikaillut kasvin perään. Viihtyy kuulemma ulkona paremmin kuin sisällä, joten kiikutin ostoksen suoraan mökille. Taustan hortensia lähti mukaan samalla reissulla, sieltä ruokakaupasta. Kaupan päälle kasvin juurista löytyi etana. Ällöä!


Pieniä tuoksupieluksia, Lobularia maritima, en taas voinut vastustaa läheisellä puutarhalla. Ostin pehmytmesiheinän, Holcus mollis, jo Turun puutarhamessuilta, mutta se ei selvinnyt muutosta. Onneksi lähipuutarhalta löytyi kasveja lisää. Ihanan pehmeät, suorastaan siliteltävät lehdet.Kuvan Lungo-kastelukannusta tuli lähes pakkomielle. Etsin sitä vuoden verran kissojen ja koirien kanssa. Viime vuonna jälleenmyyjää ei ollut Suomessa, tästä vuodesta en tiedä. Omani kannoin viime syksyiseltä Tukholman matkalta, siellä oli lähin jälleenmyyjä, Moderna Museetin kauppa. Museokaupalla on myös nettikauppa.Olin Herttoniemen suunnalla käymässä ja matkalla pistäydyin Puutarhanikkareiden myymälässä. Meinasin seota valikoimasta. Kuljetuskapasiteettini {pyöräkori} on valitettavan pieni ja mukaan mahtui vain kuutisen kasvia, joista kolme oli keijunlehteä Heuchera 'Berry Smoothy', 'Green Spice' ja kolmas tuntemattomaksi jäävä yksilö. Kyselin puutarhalta perään keltalehtisen keijunkukan nimeä ja puutarhalta vastattiin, että kasvi voi olla ‘Citronelle’, ‘Lime Rickey’ tai ‘Lime Marmelade’. Se on tullut heille mix-laatikossa ja sen tarkka lajike ei ole tiedossa.Luumun kukinta on jo lähes ohi, kukkia oli huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. Kirsikassa ja päärynässä kukkia on runsaasti. Omenapuissa, joita on kolme, on yhteensä ehkä kaksi kukkaa...

Grillikausi starttasi viime viikonloppuna kunnolla, kun olimme Murusen kanssa mökkeilemässä ja saimme vieraan kylään.
Toinen vieras viihtyi syömässä kuivattuja luumuja suoraan puusta.

Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 6 kommenttia:

 1. Ihana postaus, taas! Puutarhanikkarit/Taimiat on todella hyvin varustettuja myymälöitä kokoonsa nähden! Herttoniemessä en ole vieraillut, mutta Espoon pari myymälää ovat tuttuja.
  Sulla on niin ihana blogi, miksi en löytänyt tätä aiemmin :-D Onneksi tavattiin niin nyt löysin. Ja jälkikäteen tajusin, että olet tilannut nettikaupastani orava-aiheisen jutun, mietin silloin, että onpa hauskaa. Ihana tuo kastelukannu, niin mukavan muotoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Tykkään myös siitä, että Puutarhanikkarit ovat panostaneet myymälöiden ulkonäköön. Tosin kukkarolle käy kalliiksi, kun kasvit ovat liian houkuttelevasti esillä. :)

   Totta, enpä minäkään osannut yhdistää kauppaa ja blogiasi, vaikka niinhän ne toisiinsa linkittyvätkin.

   Poista
 2. Muru silmä tarkkana seuraa kurrea..:)
  Kukkakaunpat ja myymälät ovat kyllä vaarallisa paikkoja...varsingin nyt kun piha on pieni...:)

  VastaaPoista
 3. Tosi puutarhuri bongaa kasveja ja puutarhajuttuja kaikkialta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään, kalliiksi käy! :) No, onneksi täällä ei ihan vielä ole Ruotsin malliin ihan joka puolella kukkia ja puutarhajuttuja...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground