PIENI PUUKATSAUS.

02 kesäkuuta 2015

Japaninvaahtera Acer palmatum 'Katsura'

Pieni japanilainen on huikean värinen, aivan törkeän hieno ja kaunis. Onneksi lajikenimeltään Katsura selvisi talvesta.

Japaninverivaahtera Acer Palmatum 'Garnet'

Toinen, rimpsulehtinen japanilainen selvisi myös hienosti lauhasta talvesta. Tykkään kovasti purppuranvärisistä kasveista, etenkin näistä pikku vaahterista. 

Kolmas, kooltaan suurin ja vanhin {ainakin minulla} on 'Bloodgood', se on joka kerta kärsinyt talvesta. Alaoksat selviävät, nytkin isoin yläoksa on pelkkä ranka. Parin edellisen talven jäljiltä alimmista oksista pukkaa purppuranväristen lehtien sijaan vihreitä. Voiko vaahteraa leikata tähän aikaan? Olen lukenut, että ne kuuluu leikata vasta myöhemmin. Ei kuvaa, koska aika ruma tällä haavaa.

Vuoriruokobambu Fargesia murielae
Okei okei, bambu ei ole puu, mutta kun tuli kuvattua samaan syyssyyn vieresten vaahteroiden kanssa. Olisikos tämä jo toinen vai kolmas selvitty talvi?

Kirsikka Prunus cerasus Latvian matala 'Pirkko'
 Meitsillä on tänä vuonna ollut ihan omat hanamit, on sen verran runsaasti pieni kirsikkani kukkinut. Voi, kun olisi pörriäisiä myös pölyttämässä kukkia, jotta saisin tänä vuonna maistiaisia. Viime vuonna tuli pari marjaa ja ehtivät mennä lintujen ahnaisiin kitoihin ja jäin rannalle ruikuttamaan.
Päärynä Pyrus communis 'Aune'

Viime kesänä istutettu päärynäkin on yltynyt kukkimaan runsaasti. Saapa nähdä kasvataako vielä hedelmiäkin.

Omenapuissani ei kukkia juuri ole. Naapurit kertoivat omenakehrääjäkoita nähdyn useissa puissa, sekä ruiskutetuissa että ruiskuttamattomissa. Itse kuikuilin puiden suuntaan, mutta vielä en havannoinut seittejä. naapurissa niitä jo kerättiin käsipelillä pois. Lienee olevan vain ajankysymys, koska niitä on minunkin palstalla.Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


8 kommenttia:

 1. Ihania nuo pikku vaahterat. Sellaisista haaveilen meidänkin metsäpuutarhaan =)

  VastaaPoista
 2. Niin hienoja kaikki!
  Tosi kurjaa toi omenakehrääjäkoi hyökkäys. Mulla on vierekkäisissä omenapuissa, toisessa tosi paljon kukkia ja toisessa ei yhtään. Ehkä se toinen vetää hieman henkeä tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kurjat koit ovat taas puutarhassa, ei auttanut ruiskuttelut. Nyt pitäisi kerätä ne käsin pois puista, kun vain olisi aikaa.

   Poista
 3. Puut ovat kyllä puutarhan sydän:)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground