MÖKKI JA PALSTA KESÄKUUSSA 2015.

24 kesäkuuta 2015


Kylläpä on kuukaudessa tapahtunut muutosta puutarhassa. Nämä kuvat ovat juhannusaatolta. Toukokuussa mökkipolku oli tilava ja helposti kuljettavissa, nyt kuunliljat ja jonkun sortin ruiskaunokit ovat vallanneet kulkutien. Nuo ruiskaunokit ovat vallanneet vähän liiaksikin tilaa ja ovat hillittävien listalla kärjessä, kuten myös viime vuonna.Kasvimaalla a.k.a. lavankauluslaatikoissa perunat ovat kasvaneet mukavasti ja herneet tulleet huononlaisesti maanpinnalle. Syksyllä istutetut valkosipulit ovat kasvaneet myös kivasti.


Köynnöshortensia kasvaa hitaasti ja varmasti, nyt nupullaan olevia kukkia on runsaasti, vuosi sitten taisi olla vain pari. Tuosta alemmasta kuvasta näkee miten köynnöshortensia on istutettu noin metrin verran palstan reunasta. Palstan aidan ja hortensian väliin jää ärsyttävä väli. Milläköhän sen voisi täyttää? Ei näy omalle puolelle ja naapurin kasvillisuus varjostaa.
Tikkailla kasvaa kolmatta vuotta peräkkäin tuoksuhernettä, vaalean- ja tummanpunaista sekaisin.

Viime vuonna tähään aikaan pelargonit näyttävät olleen jo palstalla. Uskaltaisikohan sitä viedä kukat suoraan sisältä ulos? Viime vuonna ulkoilutin pelakuita parvekkeella totuttaakseni ne ulkoelämään, nyt sitä mahdollisuutta ei enää ole.

{2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


10 kommenttia:

 1. Kaunista ja rehevää. Eiköhän ne pelakuut uskalla viedä suoraankin ulos, kun yötkin ovat jo suht lämpimiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pelakuiden kuskaus kesäpesälle on aloitettu,

   Poista
 2. Tuo jonkinlainen ruiskaunokki on vuorikaunokkia ja se tosiaan leviää hurjasti. Olen itse siirtänyt sen pihan reunalle, missä se riitelee elintilasta tarha-alpin kanssa. Pelakuut ovat kestäviä, ne voi hyvin viedä jo ulkoilemaan. Ihana kuva tuo missä kisu istuu portilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään on aikamoinen levittyjä. Huomasin tänään että kukkaa on myös siirtolapuutarhaan kuuluvassa metsässä, lienee lähtenyt karkuun jonkun palstalta.

   Pelargonini tuntuivat kärsivän muutosta, niin en halunnut niillä liian suurta shokkia, jonka pelkäsin aihuttavani, jos paiskaisin ne paleltumaan ihan yllättäen, mutta ensimmäiset on nyt jo viety palstalle.

   Poista
 3. Kyllä pelakuut voi viedä suoraan ulos. Kannattaa vaan laittaa ekoiksi päiviksi varjoon, muuten aurinko saattaa vaurioittaa tottumattomia lehtiä. Auringon porotuksesta ei kyllä ole ollut kauheaa pelkoa viime aikoina. :)
  Tosi kaunista ja rehevää. Minäkin olen taistellut ryöpsyävien perennojen kanssa viime viikkoina. Sade on innostanut ne hurjaan kasvuun.
  Hauska idea laittaa nuo tuoksuherneet tuohon tikkaille. Viimeinen kuva on munkin mielestä niin ihana!! Saisit hienon taulun siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun "pelakuupaikat" ovat ehkä vähän turhankin varjoisia itse pelargonien mielestä. Saavat nyt alkuun olla mökin varjoisammalla puolella, mutta voi olla että siirrän ne aurinkoisemmalle puolelle.

   Poista
 4. Ihanan rehevää palstallasi. Olet saanut siellä paljon kaikenlaista aikaiseksi.
  Ekana Namun kesänä hävitin täältä vuorikaunokin - juuristo oli suorastaan valtava. Ja aina vaan kun jäi pieni pala maahan sieltä se yritti ponnistaa. Nykyisin yrittää välillä levitä naapurilta, mutta olen jo oppinut tunnistamaan alut :)
  Viimeinen kuva todellakin puhuttelee kissaihmistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuntuu kyllä välillä, että rikkaruohot ne rehottaa, kun ei pysy niiden kasvutahdissa ollenkaan mukana. Mun pitäisi saada tuo vuorikaunokki kuriin, mun puolesta sitä voisi olla yhdessä kohtaa palstalla, mutta taitaa olla turha toivo, että se pysyisi aisoissa...

   Poista
 5. Minulla ollut jo kauan pelakuut ulkona, mutta kovin ovat kurjan näköisiä....ainainen sade ei tee hyvää niille..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollut yksi pelakuu pidempään palstalla, surkea se on kun joutuu raukka olemaan sateessa. Nyt siirsin sen vähän enemmän katoksen alle, jos tuo sadekin loppuisi hetkeksi...

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground