PUUTARHABLOGGAAJIEN TAPAAMINEN.

15 kesäkuuta 2015


Viime lauantaina oli Elämää Paratiisinpalasessa -blogin Lauran järjestämä ja Versoja Vaahteranmäeltä -blogin Riinan avustama puutarhabloggaajien tapaaminen Tampereen suunnalla. Päivän avauksena kokoonnuimme Hatanpään arboretumissa, joka paljastui erittäin viehättäväksi paikaksi. Arboretumin ihastuttavat istutukset avasivat puutarhahullujen kielenkannat ja juteltavaa riitti kukkien äärellä kaikkien kanssa. Arboretumin puiden katveessa söimme Luaran loihtimat piknikeväät.

Seuraavaksi suuntasimme Pinsiön Taimistolle. Aluksi tutkimme puutarhan näytealueen huollella, jonka jälkeen siirryimme taimiostoksille. Saatoin ehkä mennä vähän sekaisin valikoimien äärellä. Kotimatkani kasvien kanssa kulki Turun kautta Helsinkiin, mutta eipä se silti haitannut kantaa paria kassillista kasveja mukana. :)


Seuraava kohteemme oli Hanna ja Lauri Korpijaakon upea ruusutarha. Lauri Korpijaakko on Suomen ruususeuran puheenjohtaja ja hänellä on huikea kokoelma ruusuja pihpiirissä. Kiersimme ruusujen seassa ja kuulimme aimo annoksen ruusutietoutta aina väreistä, piikeistä, tuoksuista aina tarinoihin nimien taustoista. Erittäin kiehtovaa.

Omalla palstallani on ruusupenkki, jota olen tähän asti hyljeksinyt. Se saattaa saada uusia asukkaita, jos Korpijaakon ruusutarhasta saamistani pistoikkaista jotkut selviävät hengissä. Saimme hyvät ohjeet miten taimi saa hyvän alun, mutta itse en sunnuntai-iltana vesisateessa niitä noudattanut vaan tuikkasin oksat multaan. :)
Päivä päättyi Lauran kotiin, jossa kiersimme Lauran kivikkopuutarhassa, kurkkasimme ihanaan saunaan ja söimme vielä maukasta keittoa itse tehdyn leivän kera. Aikamoista. Aivan ihana päivä, vielä superihanana juttuna sain mukaan jakotaimia toisten bloggareiden puutarhoista. ISO kiitos kaikille ja erityisesti Rikkaruohoelämää-blogin betweenille kyydeistä! Onneksi uskaltauduin mukaan!Seuraa Oravankesäpesää: Blogilista | Bloglovin'  | Pinterest
 


20 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! kiitos kauniista kuvamatkasta! On ihana lukea postauksia päivästä ja elää päivä mielessä uudelleen kuvien saattelemana. Kiitos mukana olostasi! Oli ihana päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja ISO kiitos itsellesi kun järjestit tämän aivan ihanan päivän meille. Oli virkistävää päästä juttelemaan päiväksi lempiaiheesta muiden samalla lailla seonneiden kanssa.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ja ihan mahdotonta, kun nyt ei malta kuin selailla muiden blogeista tunnelmia lauantaista! Kyllä juu kannatti lähteä mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Todellakin kannatti, itsekin aluksi vähän epäröin, mutta Riinan kehoituksesta rohkaisin mieleni. Oli todella kivaa!

   Poista
 3. Oih, mitä kuvia! Tuo kuva tuosta rouvasta ruusuportin alla on ihan täydellinen.
  Oli tosi ihanaa, että pääsit mukaan. Sulla oli vielä ehkä hankalin matka, mutta eihän kasvien raahaaminen ole koskaan hankalaa. :D
  On ollut ilo tutustua sinuun ja saatetaahan me olla vaikka sukulaisia, ainakin leikitään niin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! :) Juu, harmillisesti buukkasin kaksi tapahtumaa samalle viikonlopulle, mut kun en millään voinut enkä halunnut perua kumpaakaan, piti vain vähän järjestellä asioita. Kasvit tuli hyvin mökille, ruusupistokkaat valitettavasti taisivat kärsiä pitkästä kuljetuksesta, mutta josko edes joku jäisi henkiin.

   Joo, musta tuntuu, että me ollaan sukulaisia! :D Toivottavasti nähdään taas pian!

   Poista
 4. Oli kyllä mukava tavata!
  Ja olet ottanut loistavia kuvia päivän varrelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli tosiaan kiva tavata, nyt blogiakin lukee ihan toisella tavalla, kun on tavannut.

   Poista
 5. Hieno kuvasarja huikeasta päivästä. Suosikkini on tuo hento ruusun pistokas Laurin rukkaskädessä. Oli tosi kiva tavata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli aivan huikean ihana päivä ja oli hauska tavata.

   Poista
 6. Todella inspiroiva kuvasarja ja upeat kuvat. Oli niin mukavaa jälleen tavata ja rupatella vähän enemmän ja hauska yhteensattuma tuo meidän Kuopiomenneisyys. Toivottavasti tällaisia päiviä tulee lisää ja päästään taas jutustelemaan =) Mukavaa juhannuksen odottelua Sinulle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niin se on Suomi pieni maa, kun löytyy joku linkki johonkin suuntaan. :) Olit odella kiva tavata ja todellakin toivon, että näemme taas! :)

   Ihanaa juhannusta teille!

   Poista
 7. Hienot kuvat tapaamisesta. Minäkin tykkään tuosta kuvasta, jossa ruusumestari on pieni pistokas käsissään. Oli mukavaa, että uskaltauduit tapaamiseen. Moni on täällä meidän kuviamme ja kertomuksiamme seuratessaan harmitellut, ettei tullut lähteneeksi tapaamiseen. On vieläkin niin täyteläinen olo kaikesta lauantaina elämyksellisyydestä.
  Mukavaa juhannusviikkoa sinulle! Toivottavasti vielä tavataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oli huippupäivä, onneksi tosiaan lähdin. Muistot ja kaikkien bloggaukset päivästä onneksi muistuttavat vielä pitkään hauskoista hetkistä.

   Ihanaa juhannusta sinulle!

   Poista
 8. Tuo päivä ja kuvat kantavat kauas tulevaisuuteen! Upeita tunnelmakuvia, herkkyyksiä päivän varrelta! Oli niin mukavaa tavata! Ihanaa oli myöskin se, että vaikka meillä kaikilla on hyvinkin erilainen puutarha, niin suhde kasveihin on niin samanlainen! Oli niin kiva olla yhdessä ja puhua puutarhaa!

  Oikein mukavaa juhannusta, lämmintä ja auringonsäteitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Todellakin, oli aivan hurmaava päivä. Niin kivaa päästä puhumaan puutarhaa ihmisten kanssa jotka niin ymmärtävät.

   Ihanaa juhannusta sinulle!

   Poista
 9. Voi miten ihania kuvia! Olet kyllä huipputaitava:)

  VastaaPoista
 10. Sulla on kyllä upeita kuvia tapaamisesta! Vau! Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground