ORAVANKESÄPESÄN HYÖTYPUUTARHA.

19 kesäkuuta 2016


Olen hävettävän huono kasvisten syöjä ja kun niitä ei tule popsittua, eipä niitä hirveästi ole järkeä kasvatellakaan. Tänä vuonna olen kunnostautunut asian suhteen ja koko puutarhurihistoriani aikana, tänä kesänä on laajimmat hyötykasvatukset meneillään.


Lavankauluksissa kasvaa porkkanaa, valkosipulia, lehtikaali, mansikoita, pilli- ja ruohosipulia, perunaa ja raparperi. Kolmen lavankauluskasvimaan lisäksi olen ostanut laastiämpäreitä, joihin olen istuttanut hernettä ja perunoita. Punasaviruukuissa on viini- ja tarhasuolaheinää, rukolaa ja mäkimeiramia.
Mustissa säkeissä on vanhemmiltani saamiani mansikantaimia, siirsin mansikkasäkit lavankauluksen viereen. Ennen ne majailivat ostoskärryn alaosassa. Ostoskärrytkin vaihtoivat paikkaa omenapuiden toiselta puolelta lähemmäs kasvimaata.Kärryissä olevissa säkeissä kasvaa hernettä, alaosastolla on siemenkylvöjäni viime syksyltä ja kaksi niin ikään viime vuotista ruusupistokasta. Näissä ei ole mitään syötävää.


Sinnikäs pikkuruusu, Korpijaakon ruusutarhasta saatu 'Tove Jansson' kukkii! Aivan hurmaava. Jostain syystä odotin valkoista kukkaa, mutta olen todella, todella positiivisesti yllättynyt tästä tummasta pinkistä sävystä.Lämpimällä seinustalla sijaitsevassa kasvihuonekaapissa on lisää syötäviä. Kolme tomaattia ja chili.Mökin toisella puolella on neljässä korissa erilaisia salaatteja. Lisäksi löytyy minttuja, salvia ja shiso. Eiköhän näilläkin saada ihan kiva sato aikaiseksi, kun lisätään vadelmat, karviaiset, omenat ja viinirypäleet mukaan.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Oi, siellähän kasvaa vaikka mitä! Tuo kasvihuonekaappisi on tosi hieno, sopii mökkisi seinustalle kuin nenä päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänä vuonna olen yrittänyt vähän panostaa ja tuo kasvihuonekaappi on hyvä lisä hyötyviljelymahdollisuuksiin.

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä ja herkulliselta! + näyttää hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva, toivottavasti myös sitten maistuu herkulliselta!

   Poista
 3. Siitä se lähtee;)
  Eipä meilläkään ole tuota enempää, ei tarvi säilöä, riittää että saadaan kesällä jotain kasvimaalta omaan pöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! :) Mulla ei ole kovinkaan kummoiset mahdollisuudet säilöä isoa satoa. Vain jenkkikaapin pieni pakastelokero, sinne hädin tuskin mahtuu vadelmat.

   Poista
 4. Jäin ihailemaan noita laastiämpäreitä ja kasvatussäkkejä. Miten hyviltä ne näyttävätkään kokonaisuutena! Kasvupaikka on varmasti lämmin tumman värin avulla ja kasvua tulee varmasti, kunhan kosteutta riittää. Tosi mukavan näköinen hyötytarha!

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kokonaisuudesta tuli munkin silmään yllättävän hyvä ja vielä kun löysin roskalavalta sopivan pieniä lavoja ämpäreiden alle. Vielä olisi saanut pari löytyä lisää. Toivottavasti kasvit kiittäisivät maukkaalla sadolla, nyt on vettä tullut ihan mukavasti, eikä ole tarvinnut jatkuvasti olla kastelemassa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground