KASVIHUONEKAAPPI.

06 kesäkuuta 2016


Hyvää syntymäpäivää mulle! Siinä se on, syntymäpäivälahjani vanhemmiltani, kasvihuone. Tai pikemminkin kasvikaappi. Ei, ei kannata vielä onnitella, oikeasti synttärini ovat vasta lokakuussa. Keksin alkukeväästä Plantagenissa vieraillessani, että myymälässä esillä ollut parvekekasvihuone oli kuin tehty tarpeisiini. 

Palstalleni ei millään mahdu haaveitteni kasvaria, mutta tämä pieni kaappi mahtuisi. Varmistin vielä mittaamalla, että kaappi varmasti mahtuu suunnittelemaani paikkaan. Esitin kainon synttärilahjatoiveen kera pyynnön, että saisin lahjan etukäteen, sopivasti juuri ennen kasvukautta. Näin tapahtui ja isäni kävi vielä kokoamassa kaapin minulle valmiiksi.
Kaapin valkoiset osat ovat metallia ja ikkunat lasia. Yläosan lasin voi avata auki tai sulkea - välimuotoa ei ole. Sisällä kaapissa on kaksi hyllyä, jotka ovat siirrettävissä. Tällä hetkellä kaapissa kasvaa kolme tomaattia, chili, minttu ja Cheriltä saatu aaprotti. Kotona odottelee vielä yksi chili kasvariini pääsyä.Kasvikaapin toiselle puolelle sijoitin ruokakaupasta heräteostoksena mukaan lähteneen pinkkikukkaisen ruukkumansikan. Metallisen telineen olen poiminut roskalavalta talteen.Perunalaatikot ovat saaneet jo yhden asukin, rukolan. Koskahan mahtaisi uskaltaa alkaa kuskaamaan pelargoneja ulos? Mitään mahdollisuutta ei ole antaa niille pehmeää laskua ulos siirtymiseen, joten pitänee odotella, kun on uhkailtu hallaöillä.


Tuo karvatassu nautiskelee kasvarin takana ulkoilmabaarista ja kävi litkimässä mukavan siitepölyistä sadevettä kraanaveden sijaan.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


16 kommenttia:

 1. Murunen on selvästi ajanut kaapin sisään ja hyväksynyt sen :-) Sitä paitsi siitepölyvedessä voi olla tipujen makua.
  Ihana kaappi, kyllä nyt kelpaa! Mä olen roudannut jo pelkuita ulos ja tänään meni pasuunakin. Viime yönä oli alimmillaan 6 astetta, kyllä ne sen kestää ihan hyvin. Mulla on talvella sen verran sisällä, silloin kun en ole kotona, saa luvan kelvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappi on ihana! Tämän lähemmäs en pääse kunnon kasvihuonetta, kun loppuu tila. :)Nyt on munkin pelakuut ulkona, roudasin kaikki sunnuntaina kesäpesälle.

   Poista
 2. Hieno kaappi. Tuollaiset synttärilahjat ovat niitä parhaita. Saa varmasti, mitä haluaa ja mille on käyttöä. Olen jo vuosia harrastanut samaa etukäteistoiveilua.
  Minullakin pelaguut ovat olleet jo pitkään ulkona. Viime yöksi harkitsin niille harsoa, mutta unohdin. Yläpihalla oli kuitenkin +8, joten eiköhän nuo pärjää.
  Juuso juo välillä lätäköistä tai vaahteranlehdelle jäänyttä sadevettä. Näyttää maistuvan paremmin, kuin oman kupin puhdas vesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vanhempani yleensä kyselevät etukäteen, mutta nyt tiesin jo varhain mitä toivoa. Siirsin sunnuntaina sitten lopulta kaikki pelakuut kerralla mökille.
   Olen laittanut Siirille juomakupit mökin sisälle ja ulos, sadevesien lisäksi ulkokuppi on paljon mieluisampi kuin sisällä oleva.

   Poista
 3. Juuri tuollaisesta olen haaveillut jo viime kesänä!

  VastaaPoista
 4. Mulla on olleet pelakat ulkona jo kolmisen viikkoa (yöt myös). Nyt sitten olen harsoilla suojannut viime yöt. Pari unohdin suojata ja ei niille mitään käynyt.

  Hienon kasvihuonekaapin olet saanut. Hauska tapa harrastaa keittiöpuutarhaa. Nuo vanhat laatikot ovat hyvä keksintö siitä, että vaikka ne ovat avoimet, niin kyllähän nekin suojaa antavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on se ongelma, että mökille on kuitenkin sen verran matkaa, etten viitsi lähteä asiakseen peittelemään mitää kasveja harsoilla, joten parempi pelata varman päälle. Nyt kuitenkin sain pelakuut vietyä ulkoilemaan.

   Kun ei ole oikealle kasvihuoneelle tilaa, niin täytyy tyytyä tähän. On sitä paitsi ihan riittävä mun viljelyksille.

   Poista
 5. Onpa tosi kiva! Hyvä synttärilahjavalinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tykkään hyödyllisistä lahjoista ja tämän varmasti muistaa pitkään!

   Poista
 6. Ihana! Puutarhurin parhaat lahjat liittyvät aina puutarhaan. :)

  VastaaPoista
 7. Ihana pikkukasvari!
  Meilläkin kissat juovat mieluummin "makuvettä" pihalla, kuin hanasta otettua sisällä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kai se sadevesi on vaan jotenkin paljon parempaa ja jännempää juoda ulkona. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground