MÖKKI JA PALSTA TOUKOKUUSSA 2016.

29 toukokuuta 2016

Huomasin kauhukseni, että olen vain kuvitellut bloganneeni nämä toukokuun puolessa välissä otetut "kuukauden kuvat". Vaan siellä ne tietokoneen työpöydällä odottelivat blaggaajaa. Kuvat ovat siis parin viikon takaa, eikä puutarhassa enää nätä samalla, vaan kasvu on röyhähtänyt isosti. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)


Investoin yhteen uuteen puutarhatuoliin, kauan haaveilemani Fermob 1900 -tuoliin. Viimeinen kappale oli Finnish Design Shopissa niin houkuttelevalla alennuksella, etten voinut vastustaa kiusausta.


Lavankauluksissa on valkosipulit kasvaneet aika heikosti, raperperi, ruoho- ja ilmasipuli taas hyvin. Mustissa muoviruukuissa on viime syksyisiä siemenkasvatuksiani. Ne talvihtivat lavankauluksessa valeistutuksessa. Kahdessa ruukussa on myös hyvin kasvuun pyrähtäneet ruusut, joiden pistokkaat sain viime kesän blogitapaamisesta. Isoimmassa ruukussa on myös valeistuksessa talvehtinut neidonhiuspuu. Tämän kevään ilmeinen trendikasvi, olen näköjään ollut trendien etunenässä, sillä minulla tuo pikkupuu on ollut jo pari vuotta. :)


Luumu | Prunus domestica

Esikko | Primula


Köynnöshortensia | Hydrangea petiolaris

Päärynä 'Aune' | Pyrus communis


Pikusydän | DicentraTulppaani 'Carnaval de Nice' | Tulipa

Särkynyt sydän | Dicentra spectabilis


Tiarella | Tiarella

Kärhö 'Hagley Hybrid | Clematis

Sinikämmen | Glaucidium palmatum

Kirsikka 'Latvian matala Pirkko' | prunus cerasus


Talven tuhoja näyttäisi olevan heikosti kukkineeet perunanarsissit, n. 100 istuttettua sipulia ja seitsemän kukkaa, yksikään hyasintti ei noussut maasta.. Kaikki neljä japaninvaahteraani näyttävät varsin kuolleilta. Odottelen vielä niiden suhteen ihmettä tapahtuvaksi. :) Viime kesänä bloggaajatapaamisesta ostetut kylmänkukat ovat kuolleet. Japaninkarhunvadelma oli jo alkujaan pieni ja vähän ressukka, se ei selvinnyt tähän kevääseen. Pari kärhöä ei ole lähtenyt kasvuun.

Iloinen yllättäjä on sinisade, josta tällä viikolla löysin tyvestä pieniä kasvun merkkejä. Olin niin varma sen kuolemasta, että ehdin jo hankkia uudenkin. :) Nyt on sitten positiivinen ongelma, kun pitää löytää uudella paikka puutarhasta. :)

{2013} {2012} {2014} {2015}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Puutarhassa tapahtuu nyt niin nopeasti, että ihan pakko julkaista kuvia "myöhässä". Tai sitten säästää jorinat talveen ja koittaa edes kameran kanssa pysyä perässä.
  Aika paljon sinullakin on talvimenetyksiä. Eilen törmäsin artikkeliin, jossa kehotettiin odottamaan juhannukseen saakka, ennen kuin ryhtyy kaivamaan kasveja ylös. Siihen mennessä eloa pitäisi jo olla, jos on ollakseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä se olet niin ahkera kuvaaja ja kirjoittaja! Juu, vielä en varmaan edes tajua kaikkea mitä puuttuu. Onneksi olen hidas puutarhuri, niin ehkä hitaasti kasvuun lähtevät säästyvät kompostilta sen ansiosta.

   Poista
 2. Voi mahoton noita perunanarssisit. Harmittaa varmasti! Meillähän mitä talvi säästi myyrä söi ja kun on uusi piha niin ei auta, kuin ostaa uudet kasvit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän se harmittaa. Tosin en tiedä miten hyvin perunanarsissit toisena vuonna sipulista kasvavat. Puolet oli viime syksynä istutettuja ja puolet vuotta aiemmin.

   Poista
 3. Kaunis piha sinulla. Olenkin ensimmäistä kertaa blogissasi; kiva ja mielenkiintoinen blogi. Mukavaa viikkoa sinulle Pihakuiskaajan puutarhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja olet lämpimästi tervetullut Oravankesäpesään vierailulle toistekin!

   Poista
 4. Minäkin luulin oman puutarhan kärhöjen kuolleen, mutta hitaasti mutta varmasti ne lähtivätkin kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kärhöä vaikuttaa edelleenkin kuolleilta, mutta jos nyt odottelen juhannukseen asti ainakin niiden kanssa.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground