KUKASSA NYT.

10 toukokuuta 2016

Narsissi | Narcissus

Narsissi | Narcissus

Narsissi | Narcissus
Tai oikeammin, mitä oli kukassa viime lauantaina. Nyt on jo muitakin ihanuuksia avannut nuppujaan. Pitäisi vaan ehtiä kamera kourassa pihalle. Ensin palstan vanhoja kasveja, kolmea eri sorttia narsisseja. Ja yksi karvapeffa.

Jalokiurunkannus | Corydalis nobilis

Kirjopikarililja | Fritalliria meleagris

Rönsytiarella | Tiarella cordifolia

Pikkusydän | Dicentra formosa

Valkotäpläimikkä | Pulmonaria saccharata

Pioni | Paeonia
Kovin on kelta-valkovoittoista. onneksi pikkusydän ja valkotäpläimikkä vähän pelastavat tilannetta. Keltaista on runsaasti palstalla juuri nyt. Kuten viimeksi ounastelinkin, on mukulaleinikki ottanut vallan pienillä keltaisilla kukillaan.

Kohta käsillä on odottamani hetki  - hedelmäpuiden kukinta. Luumupuu on jo aloittanut, kirsikassa ja päärynässä on lupaavasti nuppuja. Saapa nähdä miten käy omenapuiden kanssa. Liekkö kahden edellisten kesien tuholaiset vieneet voimat kukinnalta totaalisesti.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää! <3
  Olen nykyisin erityisen viehättynyt narsisseihin. Niissä on jotain todella kaunista.
  Nyt pitäisi ehtiä pihalle kameran kanssa melkein tunnin välein, niin paljon tapahtuu koko ajan. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Minäkin olen vähä vähältä lämpeämässä narskuille, en ehkä niille kaikista kirkuvimman keltaisille, vaikka niitä palstaltani löytyykin. Ovat perua aiemmilta omistajilta.

   Poista
 2. Kauniita kukkakuvia! Omenapuiden kukintaa oottelen minäkin....tuossa yhden omakotitalon pihalla on paljon omenapuita ja ovat kyllä kauniita kukkiessaan.::)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luumu-, kirsikka- ja päärynäpuukin on jo kukassa, josko kohta omenapuutkin. Tosin pari viime vuotta on mennyt todella vähillä kukilla, pelkään että sama jatkuu tänäkin vuonna.

   Poista
 3. Onpa lohduttavaa, miten sinulla kaikki narskut on vaan narskuja. Itse yritin kaivaa esille tietoja omista narskuistani, mutta miten ihmeessä jo vuodessa saa hukattua niiden nimet. Kenties sentään vielä löytyvät, kunhan kerkiän etsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissit ovat olleet palstalla ennen minua, siksi en tiedä niistä tarkemmin mitään. Myönnettävä on, että vähän ärsyttää, kun haluaisin listata kaikki puutarhan kasvit tarkasti. Tai, no ainakin jotenkin...

   Poista
 4. Mitenkäs sade on edistänyt kevättä? Alkukevät on mukavan näköistä myös kelta-valkoisena, ainakin ennen kuin voikukat valtaavat maiseman :) Toivottavasti palsta kukoistaa tänäkin viikonloppuna.

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilisen sateen jälkeen en ole vielä ennättänyt puutarhaan, mutta toivottavasti kasvit saivat kaipaamansa suihkun ja nyt kasvavat kohisten. :) Tai vuohenputkien, voikukkien ja kumppanien ei kyllä tarvitsisi kasvaa yhtään...

   Ostin viime viikolla Fiskarsin voikukkaraudan ja yhtenä iltana tällä viikolla urakalla kokeilin toimivuutta voikkareihin. Ja voi miten tyydyttävää puuhaa! :) Varsinkin, kun sai juuriston ehjänä pois maasta.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground