MÖKKIPOLKU.

17 toukokuuta 2016
Siirtolapuutarhani mökkipolku eli portilta mökille kulkeva käytävä on kuin kodin eteinen, kodin käyntikortti. Tai sitten ei. :) No, polkuprojekti on ollut mielessä jo viime kesästä alkaen. Kolme vuotta sitten kunnostin polun ja se näyttikin hetken hyvältä. Sittemmin rikat ja sammal ovat ottaneet vallan, kuunliljat varsilla valtaavat polun jossain vaiheessa kesää ja laatatkin ovat vähän niin ja näin. Eron huomaa myöhemmin siistittyyn mökin sivusta polkuun nähden. {toinen kuva}


Vappuna otin itseäni niskasta kiinni ja hommiin. Ensin vedin linjalangat päästä päähän. Työnjohto tarkastaa lankojen suoruutta.Sitten tein Fiskarsin kanttausraudalla kolot Kekkilän rajausreunoille. Rajausreunoja käytin jo viime vuonna, kun siistin mökin sivupolun. Jos silloin uumoilin rajausintoni lähtevän lapasesta ja rajaavani reunoilla kaiken. :) Toistaiseksi vain nämä kaksi polkua ovat saaneet mullan ja kivintuhkan erottelevan rajauksen.


Työnjohto tarkkailee projektin edistymistä.Vappupäivänä projekti jatkui lapiohommilla. Kaivoin lapiolla polunpuolelta kaiken kasvillisuuden pois ja naputtelin kumivasaralla reunoja paremmin paikalleen.Piti laittaa kivituhkaa vain aukkopaikkoihin, mutta sitten se ajatus vähän lähti laajenemaan. Iso jättisäkki kivituhkaa ei varsinaisesti kaunista pientä palstaani. Vinksallaan olevat, vanhat murenevat betonilaatat eivät myöskään ole kauneimmasta päästä ja sammaleen poisto kivituhkasta tuntui mahdottomalta tehtävältä.

Monta kärpästä yhdellä iskulla, niinpä kärräsin yhden jos toisenkin kottikärryllisen kivituhkaa käytävälle. Ja miten mahdottoman hienolta polku nyt näyttääkään. Huono puoli on siinä, ettei minulla ollut jemmassa tarpeeksi suodatinkangasta kattaakseni käytävän laajennusalueet. Sieltä sitten jatkossa pitää kitkeä rikkaruohot pois. Mutta jospa nyt muistaisin näitä kuvia katsellessa ylläpitää siisteyttä polulla paremmin?

Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


14 kommenttia:

 1. Nuo reunanauhat ovat kyllä käteviä, saa kauniita rajauksia melko helposti. Mulla niitä on muutama varastossa, suunnitelmia on niiden käyttöön:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat! Nyt tekisi mieli rajata joka paikka, vaan tulee turhan kalliiksi yhdellä kertaa... :)

   Poista
 2. Hieno! Ihanat tassuttelukuvat. Työnjohto ♥
  Tosi on, että siisti käytävä tekee mukavan ilmeen ja hyvän eron kasvillisuuteen, kun käytävä(kin) ei rehota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Työnjohto on kyllä aikas ihana <3.
   Nyt pitää vaan pitää käytävä siistinä, koko ajan sieltä reunoilta missä ei sitä katekangasta ole pukkaa kasvustoa.

   Poista
 3. Hyvä polku tuli. Itsekin viime kesänä sain yhden polun kunnostettua ja siihen meni koko kesä :D
  Rajauksena olevat reunanauhat on aika kivan näköiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kovasti itsekin siistimmästä ilmeestä. Pitää vaan jatkossakin pitää polku siistinä, eikä antaa sen repsahtaa.

   Poista
 4. Kova homma ollut, mutta kyllä kannatti! Työnjohtaja♥♥

  VastaaPoista
 5. Sain äidiltäni vähän aikaa sitten kassillisen vanhoja lakanoita, hetken mietin missä käyttää, mutta nyt olen syytänyt niitä puutarhaan suodatinkankaaksi. Laitoin varuiksi kaksinkerroin. Puuvillaisina varmasti maatuvat ajan kanssa mutta sitten on ehkä rikanjuuretkin kuolleet.
  Nyt on siisti polku.

  VastaaPoista
 6. Ekassa kuvassa huomio kiinnittyy kuitenkin eniten ihastuttavaan Muruun! Mikä Muru ♡

  VastaaPoista
 7. Todella hieno tuo rajaus! Porttikin on kuin piste i:n päälle :)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground