KAISANIEMEN KASVITIETEELLINEN PUUTARHA.

27 marraskuuta 2016Kävin muutama viikko sitten käyttämässä enää loppuvuoden voimassa olevia Kulttuuriseteleitä Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Häpeäkseni täytyy myöntää etten ole aiemmin käynyt sisäpuutarhoissa. Ilmaisessa ulkopuutarhassa tapasin käydä useastikin aikana ennen omaa puutarhaa.


Kylmästä lämpimään. Kasvihuoneita on yhteensä kymmenen eriteemaista. Ensimmäisenä astutaan palmusaliin.Kaakaopuu Theobroma cacaoSaintpaulia-huone. Kasvien nimikylttejä on kolmen värisiä, perusväri on valkoinen, punaiset ovat uhanalaisia ja keltaiset hyötykasveja.


Pallerokirjotähti Haworthia attenuata 


Melonikaktus Melocactus bellavistensis


Mehitähti Sempervivum dolomiticumPelargoni Pelargonium cotyledonis


Pelargoni Pelargonium tabulare


 Palsamipelargoni Pelargonium graveolens


Pelargoni Pelargonium grossularioides


Omat suosikkihuoneeni olivat sekä Aavikkohuone että Etelä-Afrikka ja Australia -huone. Yllättäen olivat täynnä kaktuksia, mehikasveja ja pelargoneja. :) Olisi kyllä himottanut ottaa muutamatkin pelakuupistokkaat. Maltoin toki mieleni, sillä se ei tietenkään ole sallittua.


Kirjoheinä Pogonatherum paniceum


Lummehuoneessa odotti pettymys. Siellä ei ollutkaan niitä valtavan kokoisia lumpeita. Opin, että niitä ei aina ole vaan ne kasvavat kasvukauden lakastuakseen lokakuussa. Hyvä syy mennä keväämmällä uudestaan. 


Viimeisenä kuvana nyt niin trendikkäitä ilmakasveja "oikeassa" ympäristössä. Tillandsiat on muuten Linné nimennyt suomalaisen lääkärin ja kasvitieteilijän Emil Tillandzin mukaa.

Tuumiskelin sellaista, että kiinnostaisiko puutarhabloggareita tulla käymään tänne Helsinkiin talviaikaan, tammi-helmikuussa, kun ei ole vielä puutarhahommia? Käytäisiin kasvitieteellisessä puutarhassa, ehkä Viherpajassa ja juteltaisiin puutarhaa ja ehkä vähän sisäkasveja?
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


16 kommenttia:

 1. Turun kasitieteellisessä on muutaman kerran tullut käytyä, mutta tuolla en ole koskaan ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin käydä uudestaan Turun kasvitieteellisessä! Hyvä, kun muistutit.

   Poista
 2. Häpeäkseni joudun myöntämään, etten ole tuolla käynyt minäkään. Miten kummassa on niin paljon helpompaa matkata tuhansien kilometrien päähän, kuin ajaa bussilla vajaan tunnin matkan. Kiitos siis tästä esittelystä ja oivallisesta ideavinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Jospa saataisiin bloggaritapaaminen järjestettyä, niin olisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

   Poista
 3. Heti ensimmäisen kuvan kohdalla ajattelin, että tuolla pitää käydä. Olen ollut tuolla ihka ensimmäisessä blogitapaamisessani, silloin oli tulppaaninäyttely. Kaupungin talvipuutarha on myös mielenkiintoinen kohde, ehkä senkin voisi yhdistää vierailuun? Olisipa kiva tavata puutarhakamuja talvellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvipuutarha ON ihana! Se voisi olla myös kiva kohde yhdistettävksi, saisi kunnolla viherterapiaa ja puutarhapuhetta.

   Poista
 4. Ehdottomasti kiinnostaa!
  Minäkin olen käynyt tuolla vain kerran, juurikin tulppaaninäyttelyssä. Mutta en silloinkaan blogitapaamisessa.
  Ihastuin tuolla saintpaulioihin. Ne ovat muuten jotenkin kärsineet inflaation, joka päiväisinä markettikukkina. Tuolla tajusin niiden kauneuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kiva! Yritän järkätä jotain...

   Itse mietin muuten ihan samaa noista sainpauliosta, että ne kaipaisivat jotain freesausta ja uutta tulemista. Pitäisiköhän tehdä niistä uusi blogihitti? :) Kaikki bloggarit tekemään tyylikkäitä, nykyaikaisia paavalinkukkaistutuksia, kun niitä näkyisi tarpeeksi somessa/blogeissa, niin pakkohan muidenkin olisi lähteä siihen hullutkkseen mukaan!

   Poista
 5. Kiinnostaa kyllä, jos aika vain on muiden menojen kannalta hyvä.

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti kuulostaa kivalta idealta =) Juuri sanoin, että tuolla olisi niin kiva käydä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! :) Paikka on ihana ja olisi kiva nähdä blogituttuja myös talvella, kun ei ole puutarhahommia. (paitsi ehkä teillä...)

   Poista
 7. Juuso laittoi Muruselle haasteen, jos hän kiireiltään jaksaa sitä kurkata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murunen esittää kehräävän kiitoksen ja tarttuu siihen kunhan kauneusuniltaan kerkeää! =^.^=

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground