MÖKKI JA PALSTA TAMMIKUUSSA 2018.

14 tammikuuta 2018
Tälläinen tammikuu on mieleeni, pieni pakkanen eikä lunta. Tosin tykkäisin enemmän plussa-asteista, mutta pari astetta pakkasta menettelee. Ei tänne lunta tarvita, voidaan siirtyä suoraan kevääseen. :)

Puutarhablogimaailmassa tuntuu nyt olevan pinnalla esikasvatettavien siemenkylvöt, suunnitelmat kesälle ja tulppaanit. Oravankesäpesässä ei ole mitään näistä. Olen päättänyt olla tekemättä mitään esikasvatuksia, tosin olen myös valmistautunut antautumaan houkutukselle, jos jostain sattuisi löytymään pelargonien luonnonlajien siemeniä.

Suunnitelmat kesälle ovat epämääräisiä hahmotelmia. Mielessä siintää kuupuutarhan perustus, ikuisuusprojekti japanilaisnurkkauksen jatkaminen, orapihlaja-aidan ylös kaivuu ja mökkipolun toisen puolen laajennus ja toisen puolen kukitus. Mitään tarkempaa en ole kirjannut, piirtänyt tai edes miettinyt.

Tulppaanien sijaan halajan lisää viherkasveja, mutta samaan aikaan olen totaalisen kyllästynyt kastelemaan ja hoitamaan niitä. Vähän ongelmallinen yhtälö, johon toivon lisääntyvän valon ja kasvien virkoamisen tuovan ratkaisun.

{2017}{2016}{2015}{2014}{2013}{2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Ihanan realistinen ja rehellinen postaus. Houkutuksille kannattaa aina pitää silmät auki, se optio täytyy pitää, vaikka muuten meinaisikin pitää kohtuusvuoden :-D
  Tammikuinen puutarhasi näyttää talviuniselta, mutta niin valmiilta kevääseen - tuosta kun kevätaurinko alkaa lämmittää, tulee kevät nopsaan, kun ei ole lumia sulatettavana. Olisipa tällainen talvi aina! Muutaman pakkaspäivän painama kukkiva jouluruusukin oli eilen nostanut kukkavartensa taas pystyyn - on se ihme kasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! :) En usko vain kovin helposti houkutuksia {=pelargonien luonnonlajien siemeniä} eteentulevaksi, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Mulle olisi sopinut kuvien kaltainen talvi hyvin, nyt lunta on tullut tännekin viitisentoista senttiä.

   Poista
 2. Siitä ne hahmotelmat varmaan pikkuhiljaa jalostuvat kevään edetessä. Nyt voi hyvin vielä nukkua Ruususen unta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Heräilen sitten pääsiäisen tienoolla, jos kelit ovat kohdillaan. :)

   Poista
 3. Teillä ei näytä olevan kovin paksu tuo lumikerros;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt on! :) Viikolla tuli viisitoista senttiä lunta tänne Helsinkiinkin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground