SIEMENTULIAISIA AMSTERDAMISTA.

21 tammikuuta 2018


Talvi tuli Helsinkiinkin. En ole vieläkään tehnyt puutarhasuunnitelmia kesäksi, paitsi tilannut 20 pelargonipienokaista ja varannut matkan Tukholman puutarhamessuille. Ne ovat jo lupaus lähenevästä keväästä ja kesästä, on jotain mitä odottaa!

Tähän vuodenaikaan on hyvä palata viime kesän lomamatkaan ja vilkaista mitä toin Amsterdamista puutarhatuliaisina itselleni. Sipuleiden lisäksi kannoin kotiin nipun siemeniä. Olen varsin huono siemenestä kasvattaja ja pyrinkin välttäämään pussien ostoa, mutta jotenkin menin sekaisin niiden uskomattomien valikoimien äärellä ja päädyin ostamaan useammankin pussin kotiintuomisiksi.Tuossa yllä ovat kaikki Amsterdamista ostetut, lisänä myös vasemmassa yläkulmassa oleva piirroskuvituksella oleva pussukka. Se tuli kaupanpäällisenä, kun ostin Heathrowin lentokentältä Garden Illustrated -lehden. Aika harmoninen värimaailma.

Kuvissa näkyvät työvälineet ovat myös matkalta hankittuja. Osa on Amsterdamin kasvitieteellisestä puutarhasta, Hortus Botanicuksesta, osa ihanasta Dille & Kamille -sisustuskaupasta. Dille & Kamille on mielestäni mahtava sekoitus sekä Mujita että Granitia, tykkäsin! Siemenlokerikko taas on ostettu Suomesta, Flying Tigeristä ja se on ihan justiinsa tarkoitettu siemenpussukoille.

Ja hei, kerro oma vinkkisi siemenkasvatuksiin! Jospa tällä kertaa onnistuisin edes jonkun kanssa...
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Pioniunikko kannattaa kylvää suoraan maahan, siemeniä ei tarvitse peitellä, kylvää voi jo toukokuussa. Paikka voi olla paahteinen mutta jos on rutikuiva niin eivät oikein kasva. Muista en osaa sanoa :)

  VastaaPoista
 2. Onpa viekotteleva siemenkavalkaadi, kivoja matkatuliaisia! Sama kokemu pioniunikoista kuin Katjalla. Ihailin myös tuota sinkkistä siemenlaatikkoa, eri soma ja näppärän oloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siemenpussit ovat tuliaisina loistavia - vievät pienen tilan matkalaukussa ja voivat mahdollisesti tuottaa iloa monenakin vuonna!

   Poista
 3. Sullahan on suunnitelmat jo hyvällä mallilla. On tosiaan ihana, kun on jotain mitä odottaa.
  Tuota siemenlaatikkoa myös kuolasin. Olen etsinyt sopivaa laatikkoa pitkään. Ne ovat usein tosi pieniä, ettei kaikki siemenpussit edes mahdu niihin. Nyt täytyykin käydä tutkailemassa tuota linkkiäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo, ainakin on mitä kylvää... Paikkoja kylvöille en ole vieläkään miettinyt, ehtii sitten keväämmällä? :) Ja saattaahan olla, että kevään messuiltakin tulee jotain ostettua lisääkin...

   Siemenlaatikko on kyllä kivannäköinen, väliosat vain saisivat olla liikuteltavat, ovat tässä tapauksessa kiinteitä. Omat, vähät pussukkani ainakin siihen mahtuvat, tiedä sitten riittääkö sunlaiselle hard core -kasvattajalle. :D

   Poista
 4. Tommonen veitsi on ihan ehdoton, meillä on samantyyppinen ja sillä leikkaan aina kaikki mahdolliset sisällä leikkokukat ja ulkona kaikenlaiset kepit ja kuihtuneet. Ihania unikoita nuo revityn näköiset muhkeat. Sulla on kyllä hyvä kukkaismaku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuollaista veistä olen kaivannut palstalle pitkään, toivottavasti on toimiva - se pääsee vasta tulevana kesänä tositoimiin.

   Poista
 5. päätin, etten tänä vuonna esikasvata mitään, mutta en päässytkään siemenhyllykön ohi - tosin otin vain lehtikaalin ja pavut esikasvatukseen ja krasseja ruukkuihin ja hajuherneitä... ja, ja... lisäksi ostin Viherkoti-lehden ja siellähän olikin tutun näköinen juttu -

  hannah

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä helposti käy! Itsekin tänään vähän vilkuilin kaupassa siemeniä, onneksi jäivät vielä kauppoihin!

   Viherkoti-lehdessä on tosiaan kuvaamani juttu johon Kati Laituri on kirjoittanut vastauksieni pohjalta tekstin. Kiva lehti!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground