MÖKKI JA PALSTA MARRASKUUSSA 2018.

11 marraskuuta 2018


Värittömin vuodenaika on taas täällä. Sopii minulle, sopii lisätä värejä kotiin, kun puutarhassa ne ovat puuhkiytyneet pois. Nurmikko hohtaa vihreänä ja siellä täällä on pieniä kirkkaita väripilkahduksia. Muutama pieni, mutta sinnikäs kehäkukka kukkii vielä.Alastomaksi riisuutunut luumupuu paljastaa tuulikellon oksiston seasta. Olen poistanut narun päästä lapun, jotta tuulikello ei kilkata ja häiritse naapureita. Kun ei ikinä tiedä mikä ärsyttää...

Käärmeenparta + japaninsara | Ophiopogon planiscapus + Carex morrowiiOlen luovuttanu puutarhan hoidon suhteen. Olen ollut enemmän tai vähemmän kipeä kuukauden päivät. En taida enää muistaa millaista on, kun ei yskitä. Flunssaisena ei ole huvittanut viettää yhtään aikaa puutarhassa, kun välillä ei pääse lämmittelemään. Onneksi mitään ei ole pahasti kesken. Perennojen varret saavat jäädä talventörröttäjiksi.


Maksaruoho | Sedum

Maksaruoho on paleltuneena räväkän värinen. Kukat mustanpurppuraiset ja lehdistö hohtaa limenvihreänä.
Syyshortensia | Hydrangea paniculata 'Vanille Fraise'


Kävin viikonloppuna kahteen kertaan palstalla. Molemmilla kerroilla keräsin materiaalia askarteluihin, kuihtuneita kukintoja ja valamonruusin kiulukoita. Vääntelin vadelmanoksista kranssipohjia, hain haketusalueelta pätkiä omenapuun oksista. Hoksasin jonkun naapurin tuoneen haketukseen ison katajan ja siitä se ajatus sitten lähti. Siitä myöhemmin.


{2017} {2016{2015} {2014} {2013} {2012} {2011}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Vielä marraskuussakin näkyy kivoja väripilkkuja puutarhassasi!

  VastaaPoista
 2. Kyllä palstasi on hyvän näköinen kaikkina vuodenaikoina. Kaikessa on jotain kivaa ja kaunista yksityiskohtaa, niin taas näissäkin marraskuun kuvissa.

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Kyllä syksyisessäkin puutarhassa on paljon omanlaistaan kauneutta, ei tietenkään samanlaista kuin kesällä, mutta kuitenkin. Maksaruoho on hauskan kontrastinen väritykseltään.
  Todella kivoja kuvia! Tämä innostaa minua katsomaan omaa puutarhaani uudessa valossa, tuskin maltan odottaa syksyä.
  https://www.metsahake.fi/hakepuun-osto

  VastaaPoista
 4. Kiitos Santeri! Syksyssä on puolensa, pidän siitäkin.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground