MÖKKI JA PALSTA LOKAKUUSSA 2018.

21 lokakuuta 2018Lokakuu on hellinyt normaalia lämpimillä keleillä. Yksi pakkasyö on ollut tähän mennessä. Olen istuttanut maltillisen määrän kukkasipuleita maahan. Saattaa olla, että keväällä pihistely harmittaa, mutta tuleepa testattua kuinka taantuvia Kesäpesälle istutetut tulppaanit ovat.
Istutin keväällä tehtyyn laajennukseen samoja tulppaaneja kuin mökkipolulla on, lisänä on paria uutta. Japanilaisnurkkaukseen istutin lisää villitulppaaneja ja muita matalia. Mökkipolun toiselle puolelle istutin narsisseja, perunanarsissit tuntuvat taantuvan yhden kevään jälkeen, nyt istutin muita.

Palstan toiseen reunaan lisäsin laukkoja entisten lisäksi. Tulevaan kuupuutarhaan istutin omaksikin yllätykseksi keltaisia ja oranssihtavia tulppaaneja, ne ovat tuliaisia Amsterdamin Tulppaanimuseosta. Vähän lipsahti heti kuupuutarhan ideasta, mutta ei anneta sen häiritä.
Olen muuten viettänyt palstalla vähän aikaa, olen vain käynyt haravoimassa lehdet perennapenkkeihin. Nurmikko kaipaisi leikkuuta, mutta olen ottanut sähkön pois päältä ja tie sähkökaapille on tukittu huolella, joten ensi vuonna sitten. Palstalla on siis sähkökäyttöinen ruohonleikkuri.


Kiiltomalva + kehäkukka | Malva sylvestris + Calendula officinalis
Toista kertaa kukkivat kiiltomalvat ovat tällä kertaa puolta matalampia, nyt ne ovat samalla tasolla kehäkukkien kanssa ja ovat muodostaneet ärhäkän väriparin. Ihanaa väriä syksyyn.


Jätän perennat talventörröttäjiksi ja muutenkin puutarhatyöt ovat enää vähäisiä. Käynnit palstalla alkavat harventua nopeisiin viikonloppupiipahduksiin.

{2017{2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Tää sun puutarha on vaan niin ihana. Mäkin oon puutarhan vanhetessa jättänyt ihan samaan tyyliin turhia hommia vähemmälle ja lipsunut tiukoista värisuunnitelmistani. Jotenkin se puutarha vaan muotoutuu ajan oloon omanlaisekseen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jori! En jaksa stressata puutarhahommista ennen ensi kevättä. Sitä ennen ajattelin vain keskittyä ensi kauden suunnitteluun ja haaveiluun.

   Poista
 2. Vaikka mun puutarhani on tuossa heti ulko-ovesta ulos astuessa, kovin vähän siellä teen syksyisin;) Kukkasipuleiden istutus ja kasvarin syysilmeeseen laittaminen tuntuvat olevan päällimmäiset asiat... ja ne on tehty.
  Minäkin huomasin vähän ihmeeksenikin, että suurin osa ostamistani kukkasipuleista oli ainakin vähän oranssiin vivahtavia, jos ei nyt suorastaan oransseja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on vuodenajat niin saa puutarhuri levätä ja keskittyä muihinkin asioihin. :) Ainakin tulevan kesän suunnitteluun ja haaveiluun, jos ei muuhun.

   Poista
 3. Tämä syksy on ollut niin mahtava ja lämmin. Leudot säät tuntuvat vieläkin jatkuvan. Ja jokin tässä harmaudessakin viehättää, kunnon kesän ja ruskan räiskynnän jälkeen.
  Sulla on mahtavia aarteita ensi keväänä, kun Amsterdamin tuliaiset puhkeavat kukkaan. Ei turhia tuliaisia ollenkaan.
  Nuo luppiot ovat todella viehättäviä, kun vieläkin ovat noin virkeitä. Mulla ei olekaan niitä ollenkaan täällä meillä kasvamassa. Pitäisi varmaan korjata tilanne ensi kesänä.
  Mulla on muuten haaste sulle blogissani, koskien viime kesää. Ota koppi, jos se tuntuu mukavalta postausaiheelta. :)
  Ihania marraskuun päiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tästä vieläkin jatkuvasta leutoudesta, sopii mulle paljon paremmin kuin lumi ja pakkanen. Ihan parhaita tuliaisia ovat tuliaiset puutarhaan, niistä toivottavasti riittää iloa pitkään.

   Luppiot ovat ihania, ihan mun lemppareita. Olen kerännyt niitä hiljakseen puutarhaan useampiakin lajeja. Suosittelen korjaaman tilanne välittömästi! :)

   Kiitos haasteesta, palaan asiaan myöhemmin.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground