KUUSI KUVAA KESÄSTÄ - VALOKUVAUS.

13 joulukuuta 2018Sain Mielen Lumoa -blogin Intianmintulta Tuplasti terapiaa -blogin Pirjon alulle laittaman kuusi kuvaa kesästä -haasteen. Tällä kertaa lisätwistinä oli teema: valokuvaus. Pirjo haastoi jakamaan kuusi kuvaa kesästä ja kertomaan mikä kuvassa viehättää. Itse tosin ehdin päässäni miettiä kuusi omaa teemaa, jotka puutarhakuvissani toistuvat. Pieni hairahdus sivupolulle toivottavasti ei haittaa. :)

On ottanut hieman aikaa tarttua haasteeseen, taisin saada puutarhasta yliannostuksen ja olevan vasta viime päivinä toipunut siinä määrin, että nyt taas piisaisi intoa puutarha-asioihin. Kesän kuvien selaaminen aiheutti välittömän mökki-ikävän.

Kauneus
Haluan jokaisen blogissa julkaisemani kuvan olevan kaunis. Marraskuussa se on välillä vähän haastavaa, mutta mietin silloinkin kuvan sommittelua, rajausta ja aihetta. Kuvaan hurjasti enemmän ruutuja kuin blogiin ikinä päätyy, haluan varmistaa, että varmasti löytyy edes yksi kelpo otos.

Yllä oleva kuva on puutarhani tämän vuoden kauneimpana hetkenä otettu. Kun luumupuu ja tulppaanit olivat kukassa. Näky oli pakahduttavan kaunis. Haluan muistaa juuri ne hetket, kun seison portilla ja ihastelin tulppaaneja.


Toistuvuus ja vuodenajat
Tämän näkymän on blogini seuraajat nähneet usein. Vähintään 12 kertaa vuodessa ja nyt jo seitsemän vuoden ajan. Rakastan seurata sitä muutosta, joka seuraa vuodenaikojen vaihtelusta. Niin paljon, että toteutan Oravankesäpesälle omistetulla Instagram-tililläni samaa ideaa viikottain. Rakastan myös tuota näkymää, mökki ja puutarha, pieni paratiisini.


Dokumentaarisuus
Haluan tallentaa puutarhani muutokset, pienet ja suuret hetket. Pidän blogiani puutarhapäiväkirjana, vaikka välillä postaukset laahaavat perässä, mutta silti haluan noudattaa aina kronologisuutta. Dokumentaarisuudenkin haluan toteuttaa kauniisti, se vaatii ehkä vähän enemmän mietintää ja kuvakulman etsintää.

Yllä olevassa kuvassa on roskalavalta löydetyt syömäpuikot merkitsemässä uuden kukkapenkin reunaa. Tikut tököttivät maassa muutaman viikon ja kuinka olisikaan särkenyt silmään jos ne olisivat olleet rumat. Saati sitten tässä kuvassa, joka jää blogiin muistoksi. 


Yksityiskohdat
Rakastan poimia kameralla yksityiskohtia. Lemppareita ovat kukkapotretit, tässä kuvassa ensi kerran viime kesänä siemenestä kylvetty kiiltomalva, joka hurmasi syvän samettisella värillä. Tykkään myös leikkiä syväterävyydellä ja tuoda kuvaan syvyyttä. Yllä olevassa kuvassa sitä on luomassa etualalla olevat pehmeäksi sutuksi jäävät kukat ja lehdet.


Mökki
Puutarhaani kuulu olennaisesti siirtolapuutarhamökkini. Pienellä palstalla se tulee kuvaan melkein väkisin. Onneksi mökin väri on mieleinen ja mukavan neutraali tausta puutarhan väri-ilottelulle. Tykkään kuvata mökkiä, varsinkin sisällä on yksi lempinäkymäni.


Murunen
Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä. Rakkain kuvauskohteeni, Murunen. Kesäisin kissani viettää lähes yhtä paljon aikaa puutarhassa kuin minäkin, onkin luentevaa kuvata puutarhassa seurana hengailevaa kattia. Varsinkin, kun Murunen on aikamoinen linssilude ja kovin kuvauksellinen. Perheen mainosmalli.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


2 kommenttia:

Proudly designed by Mlekoshi playground