12 KUVAA VUODELTA 2018.

31 joulukuuta 2018


Tammikuu
On taas vuoden viimeinen päivä ja aika koota tutusti kaikki vuoden kuukauden kuvien aloistuskuvat yhteen postaukseen - aivan kuin aiempinakin vuosina. Tykkään aina katsoa miten mökkipolku vaihtaa kuukausittain ilmettään, sen olettekin varmaan jo huomanneet.

Helmikuu

Maaliskuu
Pakko mainita tässä kohtaa, jotta jää Oravankesäpesän historiaankin; kesä oli poikkeuksellisen pitkä, kuiva ja suorastaan kuuma. Alkukeväästä ensimmäisinä lämpiminä päivinä suorastaan ahmin puutarhaa, koska ikinä ei voi tietää, koska sateet ja kylmyys alkavat. Ne sitten eivät alkaneet muutamaan kuukauteen, paitsi tietenkin juhannuksena oli sateista ja viileää. Vietin juhannuksen kuitenkin perinteisesti palstalla.

Huhtikuu
Puutarhakausi alkoi toden teolla messuista, ensin maaliskuussa ihanat Nordiska Trädgårdar Tukholmassa, sitten huhtikuussa Turun Piha & Puutarha -messut, niitä seurasi Kevätmessut Helsingissä ja viimeiseksi Pihapiiri-messut Lahdessa. Pää täynnä ideoita oli hyvä päästä omaan puutarhaan toteuttamaan niitä.

Toukokuu

Vuosi sitten istutetut ja osittain Amsterdamin reissulta tuodut tulppaanin sipulit tekivät toukokuusta uskomattoman jännän, mutta, voi, niin upean. Huokailin portilla hurmaavan näkymän edessä useana päivä, kukkiva luumupuu ja tulppaani olivat täydelliset.

Kesäkuu

Heinäkuu
Kesän suurin projekti oli potagerin ja kukkapenkin laajennus. Hullaannuin keväällä Poteger-kirjasta ja sen innoittamana aloitin pienen hyötykasvimaani laajennuksen. Onneksi ryhdyin puuhaan huhtikuussa, jolloin maa oli vielä muhevaa ja lapiohommat sujuivat hyvin. Myöhemmin kesällä maa olikin niin kuivaa, että kaivaminen olisi ollut suorastaan mahdotonta. Hieman tekisi mieli laajentaa lisää pikku-potageriani, niin paljon alue ilahdutti minua kesällä ihan vain olemassa olollaan. Saa nähdä mitä ensi vuonna sen suhteen tapahtuu.

Elokuu
Kuumuudesta johtuen mitään suurempia projekteja ei mökkipalstalla ollut, hieman tein betonihommia, kun vain varjossa makailulta ennätin. Huikean kesän jäljiltä sato oli hyvä. Vadelmia tuli suorastaan runsaasti, kolmesta omenapuusta onneksi vain yksi teki omppuja, niitäkin runsaasti. Viinirypäleitä tuli ennätyssato.

Syyskuu

Lokakuu
Lomailin elokuussa ja sen jälkeen tuli totaalinen kyllästyminen puutarhaan. Samoihin aikoihin alkoi myös säät huonota eikä palstalla tehnyt enää mieli viettää samalla tavalla kuin kesällä aikaa. Lokakuussa, syntymäpäivänäni, kävelin upeassa auringonpaisteessa mökille, siirtolapuutarhan ympärillä olevan metsän puut hehkuivat keltaoransseina. Tunsin itseni siinä hetkessä uskomattoman onnelliseksi ja onnekkaaksi. Lomalla ja samana iltana alkaneella reissulla Amsterdamiin saattoi myös olla vaikutusta.

Marraskuu

Joulukuu


Muuten niin köyhän puutarhasyksyn saavutuksiin kirjattakoon myös, että lähes samanaikaisesti kiitin luottamuksesta ja tulin valituksi sekä Suomen Pelargoniyhdistyksen että oman siirtolapuutarhayhdistykseni hallituksiin. Hauskaa päästä puutarhaharrastuksessa ihan uudelle tasolle!


Onnellista vuotta 2019, olkoon se entistä paaaaljon parempi!

{2017} {2016} {2015} {2014} {2013}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Onnittelut uusista luottamustoimista!
  Nämä sinun kuukausikuvasi sanasta kohteesta on ihania. Voisi olla kiva verrata vuosia asettamalla kahden vuoden kuukausikuvat rinnakkain.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Pitäisikin ehkä koostaa useamman vuoden ajalta kuukausikuvat, kiitos ideasta.

   Ihanaa vuoden jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Ihana nähdä, miten näkymä elää vuodenkierron mukana. Tuo elokuinen kuva, jossa luumut (?) notkuvat puussa, on uskomattoman hieno!

  VastaaPoista
 3. Oikein ihanaa ja runsasta tulevaa puutarhavuotta!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground