VIISI PARASTA KESÄMUISTOA MENNEELTÄ KAUDELTA.

02 tammikuuta 2019


Sain jo marraskuussa Versoja Vaahteramäeltä -blogin Riinalta Maatiaiskanasen elämää -blogin Hilleviltä lähteneen haasteen kerätä yhteen postaukseen viisi parasta muisto menneeltä kesältä. En nyt ihan menisi vannomaan, onko tässä kaikki parhaat, mutta ainakin mieleenpainuneet.

Ensimmäisenä tulppaanit. Istutin mökkipolun toiseen puolikkaaseen lisää jo edellisvuonna upeaksi havaitsemaani omaa sekoitusta tulppaaneista. Voi, se kannatti! Näky oli uskomattoman kaunis, varsinkin kun samaan aikaan kukki myös luumupuu, ihan tulppaanien yllä.


Kakkosena on kukkamaan ja samalla potagerin laajennus. Aloitin heti huhtikuussa toteuttamaan suunnitelmaani nurmikon vähentämisestä ja kukkien lisäämisestä. Kuvassa terhakka työnjohtajani ja apulaiseni taitaa keskittyä enmmän luumupuussa olevaan lintuun kuin kuvassa meneillään olevaan perennojen sijoitteluun.


Kolmosena on kanssabloggaajien tapaamiset, joista yhden muistona on korissa pensasangervo 'Double Play Big Bang. Kun ostin siirtolapuutarhan ja perustin sille oman blogin, en koskaan voinut kuvitella miten ihaniin ihmisiin tulisin tutustumaan blogien kautta ja osaan ihan livenäkin.

Kiitos teille kaikille, on ollut ilo tavata, puhua puutarhaa ja ilahdun jokaisesta jätetystä kommentista.


Nelosena on pitkä, kuuma ja kuiva kesä. Kesä oli makuuni vähän turhan kuuma, mutta sen varjolla sai vain lötkötellä varjossa tuon karvakasan kanssa. Tuossa penkillä on yksi suosikkipaikoistani, siitä näkee portille ja potagerille. Molemmat lempinäkymiäni. Ja tuo pörriäinen on lempimökkiseurani.


Vitosena on potager. Suureellinen nimitys pienen palstan pienelle hyötytarhaosiolle, mutta se on minun ikioma versioni. Voi, kuinka tuo näkymä tuottikaan iloa ja sainpa sieltä laatikoista myös satoa, sekä suuhun että maljakkoon. Oman puutarhan onnea.


Haasteen säännöt ovat perinteiset:

-Tee postaus siitä, mitkä viisi puutarhamuistoa olivat parhaat tältä kaudelta 
(siitä lähtien, kun esikasvatus-kausi alkoi päättyen tähän hetkeen).
- Kerro postauksessasi, että haaste sai alkunsa Maatiaiskanasen Elämää-blogista.
- Kerro, keneltä itse sait haasteen ja lisäksi haasta vähintään kolme blogiystävääsi mukaan Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Tämä on tosi kiva haaste, minulla on vielä siihen vastaamatta - aika taas kuluu siivin! Ihania kuvia puutarhastasi ja työnjohtajasta - upeita värejä ja valoja täynnä! Mukavaa on myös, kun olemme tavanneet ja puhuneet puutarhaa! toivottavasti jälleen tiet yhtyvät ja päästään puhumaan puutarhaa!

  Oikein kukkivaa ja kaunista alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Tässä kohtaa vuotta tekee hyvää katsoa kesäisiä kuvia, herää innostus uudelleen ja suunnitelmia alkaa pörrätä päässä, jotta pääsee taas tekemään ensi vuoden parhaita muistoja kesästä.

   Toivottavasti näemme tänäkin vuonna puutarhan merkeissä! Vehreää vuoden jatkoa!

   Poista
 2. Kyllä osaa olla kaunista kesällä! Voi tuota luumupuun ja tulppaanien ihanaa kukkaloistoa. Ja yhdessä kuvassa näkyy taustalla syreenin kukintaa, se on mielettömän upeaa. Aah. Onneksi tämä on vielä tältä vuodelta edessäpäin!
  Pusuja pörröiselle mökkiseuralle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Todellakin, on ihan huippua, että kaikki tämä on vielä tältä vuodelta edessä ja tulossa. Pörriäinen kehrää kiitokseksi.

   Poista
 3. Kivat kesämuistot sinulla ja kauniit kuvat! Hyvää alkanutta vuotta t puutarhurintytär

  VastaaPoista
 4. Hyviä muistoja kesästä, tulppaanisi on kauniita, oikein onnistunut sekoitus.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia! Hyvät tulppaanisekoitukset olet tehnytkin.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground