KAISANIEMEN KASVITIETEELLINEN PUUTARHA.

10 tammikuuta 2019Biophytum sensitivum
Tein joka talveen lähes pakollisena kuuluvan Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha -visiitin loppiaisena. Ihanaa päästä lumen valtaamasta Helsingistä hetkeksi kaukomaille, vaikka pysyykin kaupungin sisällä. Kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneeseen siirtyminen pienestä pakkasesta on aina iso hyppäys, kun ensimmäisenä avaa Palmuhuoneen oven. Kuuma ja kostea ilmasto lyö kasvoille märän rätin lailla.
 Aina kun näen nämä valtavat käpypalmut, muistan että tarvitsen ehdottomasti yhden kotiin. Taas iski pakollinen himo. Kävin puutarhavisiitin jälkeen Kampin pikku-Plantagenissa. Voitteko kuvitella, kävelin sieltä ilman yhtään kasvia pois! Itse en millään voi, varsinkin kun siellä kerrankin olisi ollut myynnissä käpypalmuja. Pitelin kahta minikasvia kädessä kassajonossa, mutta sitten tulin järkiini {tai vaihtoehtoisesti tuli hetkellinen mielenhäiriö} ja vein kasvit takaisin hyllyyn.
Kamelia | Camellia japonica
Pitäisi käydä useammin. Olen viime vuodet käynyt juuri synkkänä vuodenaikana kasvihuoneilla, mutta pitäsisi ehdottomasti käydä muinakin aikoina. Näkisi kasveja enemmän kukassa! Taitaa olla aina vain kamelia kukassa tähän aikaan vuodesta, niin nytkin. Jotenkin käynnit unohtuvat, kun kevätaurinko paistaa ja tulee kiiruhdettua omaan puutarhaan.  

Pelargonium tabulareEnnen kuin omistin siirtolapuutarhapalstaa ja asuin lähempänä Kaisaniemeä, kävin usein iltaisin kävelemässä ulkopuutarhassa, jonne pääsee ilmaiseksi. Varsinkin keväisin tarkkailin luonnon heräämistä juuri kasvitieteellisessä puutarhassa.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Ihana Kaisaniemen kasvitieteellinen ja ne vanhat kasvihuoneet ovat niin tunnelmalliset! Totta, minunkin tulee usein käytyä siellä talviaikana ja tuskin koskaan kesällä. Tulisi kiinnitettyä huomio eri kasveihin! Mutta pyhiinvaellusretki joka kerta kamelian kukkiessa on toki paikallaan ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kameliassa tokikaan ei ole mitään vikaa, mutta olisi kiva nähdä muitakin kukassa. Ja pitäisi vierailla uudistetuilla ulkoalueillakin muulloikin, kun maa on lumessa. Se on liian lähellä, mutta sitten niin kaukana...

   Poista
 2. Ai että, tämä viherannos tuli tarpeeseen näin tammikuussa, ruudunkin välityksellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain! :) Oli ehdottomasti hyvä kohta käydä hetki tropiikissa.

   Poista
 3. En olekaan pitkään aikaan käynyt tuolla kasvihuoneissa sisällä. Näistä kuvista tuli kyllä nyt niin kaipuu sinne, että taidanpa käväistä siellä lähiviikkoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa, tähän vuodenaikaan tekee hyvää käydä nauttimassa viherrystä iso annos.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground