MÖKKI JA PALSTA TAMMIKUUSSA 2019.

14 tammikuuta 2019
Vuoden ensimmäiset kuvat palstalta, lunta on tullut ja puutarha on verhoutunut lumivaippaan. Lauantaina tein ensimmäiset lumityöt tälle talvelle, ei olisi ollut välttämätöntä, mutta haluan pitää palstan "asutun" näköisenä. Puutarhassa kaikki hyvin, ei näkynyt aidan sisällä kutsumattomien vieraiden jälkiä.

On ensimmäisten esikasvatusten aika, mutta tänäkään vuonna en aio esikasvattaa mitään. On vain pussillinen kylmäkäsittelyä vaativia perennan siemeniä, niistä kylvän osan nyt ja osan syksyllä. Tai siis on siemenpussukoita, mutta aioin kylvää ne kaikki aikanaan suoraan maahan. Tilaa ei esikasvatuksille ole ja pitkähkö reissusuunnitelma haastaa pienten taimien kastelua, joten turhaa rahan, ajan ja siementen hukkaa. Ostan sitten valmiit taimet tomaatista ja chilistä. Ehkä tänä vuonna kokeilen myös kurkkua.

{2018}{2017}{2016}{2015}{2014}{2013}{2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Siellä se palstasi uinuu lumen peitossa. Edikasvatus vaatii hoitajan melkein päivittäistä läsnäoloa ja tilaa ja myöskin sopivasti valoa.
  Minä tuskin tänä vuonna kasvatan mitään tai ainakin hyvin maltillisesti. 👍 mutta koskaan ei tiedä miten päätökset pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillähän se, viime päivinä tulleen lumen ansiosta uinuu vieläkin paremmin lumelle peitettynä.

   Kevättä kohden alkaa yleensä multasormia syyhyttämään, ettei ihan vannoa kannata. Itse pitää hillitä, koska kylvöt tulevan matkan takia ovat mahdottomia.

   Poista
 2. Kauniita talvisia kuvia niin mielenkiintoisen näköistä palstallasi t. Puutarhurintytär

  VastaaPoista
 3. Ihanan tunnelmallisia talvikuvia! Minäkin suunnittelin kylväväni tänä keväänä tosi vähän esikasvatettavia. Saas nähdä, pitääkö päätökseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SariW! Sitä alkaa valon lisääntyessä yleensä kaivaa multa- ja siemenpusseja ihan huomaamatta esille... ;)

   Poista
 4. Siellä se uinuu Ruususen unta ja odottaa kevättä<3

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground