ZETAS TRÄDGÅRD.

06 tammikuuta 2019Palataanpas kuvilla viime kesän helteiseen elokuun ekaan päivään. Tein pienen kesälomamatkan, joka alkoi Turusta laivamatkalla ensin yhdeksi yöksi Maarianhaminaan ja sieltä sitten pariksi päiväksi Tukholmaan. Tukholman pääkohde oli selvillä - Zetas-puutarhamyymälä, josta olin kuullut paljon ja nähnyt paljon kuvia. Olihan sinne päästävä myös itse!Reippaana reissaajana heitin repun selkään ja lähdin metroasemalle, josta matkasin Zetasia lähimmälle asemalle, Skärholmeniin. Sieltä olisi voinut jatkaa linja-autolla melkein perille asti, mutta vierastan busseilla matkustusta ja varsinkin kun matkaa käveltäväksi ei ollut kuin puolisentoista kilometriä. Helppo homma tai niin kuvittelin. Matkaa ei ollut paljon, mutta lämpöä helteen verran ja kävelyreitillä ei ollut lainkaan varjoa. Matkasta tuli tuskaisen kuuma, mutta perille pääsin ja löysin kohteen helposti.


Zetas oli juuri niin tyylikäs kuin puheissa ja blogeissa oli kerrottu. Onneksi se oli myös osittain puitten varjossa. Kiersin alueen nopeasti läpi nähdäkseni mitä kaikkea sieltä löytyisi ja sitten meni mehulle ja mehujäälle puutarhan keskellä sijaitsevaan kahvilaan. Lepuuttelin jalkoja ja viilensin oloani hyvän tovin ennen kuin lähdin tarkemmin tutkimaan aluetta.
Yllätyksenä tuli kuinka pieni alue on, vaikka siitä olikin blogeissa mainittu. Toinen yllätys oli, jota ei kuvista huomaa, puutarhan sijoittuminen jyrkähköön rinteeseen. Zetasilla oli yllättävän paljon väkeä töissä ja kaikki tervehtivät iloisesti. Suuri henkilökunta myös varmasti vaikuttaa siihen, että eipä juuri näkynyt rikkaruohoja missään. Kaikki olivat kauniisti esillä ja kasveista oli koottu yhdistelmäideoita pitkin puutarhamyymälää.
Ainut pieni särö viimeisteltyyn ja tyylikkääseen ilmeeseen oli kasveista kertovat taulut. Ne olivat kyllä hyvin informatiiviset, mutta niiden viimeistely ei ollut samalla tasolla kuin muu visuaalinen ilme {AD tässä hei}. Ei mitenkään iso juttu ja moni ei varmaan kiinnitä niihin mitään huomiota, mutta itselle särähti vähän silmään, kun kaikki muu oli niin mietittyä.Kävin myös pienehköissä sisätiloissa paossa aurinkoa, esillä oli paljon maljakoita ja ruukkuja, puutarhatyökaluja ja kirjoja. Ostinkin punasaviset pallotassut ruukun alle ja hauskan jalallisen ruukunalusen.Tokihan tein vähän kasviostoksiakin, mukaani Suomeen lähtivät:
kuunlilja Hosta  'Praying Hands'
kaukasiantähtiputki Astrantia maxima
kanadanruohokanukka Cornus canadensis
luppio Sanguisorba 'Little Angel'

Kaupan päällä sain kassalta pienen mansikantaimen. Niin sitä tehdään asiakas pienellä asialla {ja kustannuksella} onnelliseksi.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Aah kesä ja Zetas! Ihana postaus näin lumisateen keskelle, kummasti virkisti:) Kyllähän tuo Zetas on tietyllä tavalla omaa luokkaansa ja alue sen ympärillä ei juurikaan kerro, mitä aitojen sisään kätkeytyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tässä kohtaa vuotta on hyvä katsella kesäkuvia puutarhasta tai puutarhamyymälöistä. Kummasti alkaa puutarha-asiat kutkutella mieltä.

   Poista
 2. Ai että, kyllä tuolla on joskus mentävä käymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Oli todella hieno myymälä, oispa vaan ollut vähän viileämpää niin olisi paremmin jaksanut kiertää aluetta.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground