AMSTERDAMIN TULIAISET PUUTARHAAN.

27 tammikuuta 2019


Alankomaat on kuuluisa kukistaan, enkä tietenkään voinut poistua lokakuiselta retkeltä ilman pieniä tuliaisia puutarhaan. Kelluvilla kukkamarkkinoilla on sipulia jos jonkin moista, mutta viime vuonna opin, että sitä ei saa mitä luulee ostavansa, joten tällä kertaa en tuhlannut pennosiani markkinoiden sipulitarjontaan vaan kätevän pieniin tuliaisiin - siemenpusseihin. Pikku pussukat mahtuvat ihan mihin matkakassiin tahansa, mutta silti olin aika maltillinen ostoksissani.

Ostin kahta erilaista tsinniaa Zinnia 'Mazurkia' ja 'Art Deco', kesäleimu Phlox 'Cherry Caramel', kahta erilaista tuoksuhernettä, Lathyrus 'Grandiflora America' ja 'Royal Maroon', kosmoskukka Cosmos 'Velouette', koristekrassi Tropaeolum 'Black Velvet' ja revonhäntä Amaranthus 'Velvet Curtains' siemeniä.


En sentään lähtenyt maasta ilman tulppaaninsipuleita, ostin neljä pussia Tulppaanimuseosta. Kuten aikaisemmin kirjoitin, yllätin itsenikin värivalinnoilla. Pelkkiä keltaisia! Halusin lisätä palstalle pieniä villitulppaaneja, niiden pitäisi olla varmempia kukkijoita vuodesta toiseen. Istutin kaikki tuliaiset kuupuutarhaan, väärin meni siis siinäkin kohtaa, mutta ei mennä siihen nyt. Ai niin, Hortus Botanicuksesta ostin vielä pussillisen espanjansinililjan, Hyasinthoides hispanica 'Roze', sipuleita
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Puutarhatuliaiset ovatkin parhaita, pitkäikäisiä ilostuttajia! Ihana myös, että valitsit keltaista, tulen aina hieman surulliseksi, kun ihmiset kommetoivat inhoavansa keltaisia kukkijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon näiden ilahduttavan kesällä ja muistuttavan kivasta matkasta. Kaikki ovat yksivuotisia, mutta jospa onnistuisin keräämään näistä sitten siemeniä seuraaviksikin vuosiksi näistä.

   Poista
 2. Ihania tuliaisia ostit! En ole ollenkaan keltaisen ystävä (no vanhemmiten olen hiukan pehmentynyt tässäkin asiassa), mutta nuo metsätulppaanit ovat tosi ihania, kuin ranskalaiset tulput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkö vain! :) Jokin noissa keltaisissa pikkutulpuissa hurmasi.

   Poista
 3. Tuon aina matkoilta siemeniä, keveitä ja helppoja matkamuistoja. Parhaat ovat olleet Portugalista tuomiani. Isot siemenmäärät ja ovat itäneet vuosi vuoden jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siemenet ovat loistavia tuliaisia ja ihan mahtavaa, jos olet saanut niistä pitkäikäisiäkin.

   Poista
 4. Ihanat tuliaiset. Minullakin on reissussa aina siemenhyllyt etsinnässä, hyviä tuliaisia ja mahtuvat pieneen tilaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ovat kyllä kätevän pieniä mahduttaa helposti mukaan kotimaahan.

   Poista
 5. Ihania tuliaisia!
  Ja toivottavasti pitkäikäisiä!

  VastaaPoista
 6. Oi, kyllä oli ihanat tuliaiset. Ja noista saat nauttia pitkään toisin kuin jos oisit tuonut jonkun suklaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, eivätkä nämä edes kasaudu kylkiin toisinkuin suklaa. ;)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground