AMSTERDAM 2018: Hortus Botanicus 1/3

07 helmikuuta 2019

Lokakuisella Amsterdamin matkalla oli pakollinen vierailu kohde - Hortus Botanicus, kasvitieteellinen puutarha. Kävin siellä vuosi sittenkin, mutta silti tai juuri sen takia siellä oli käytävä uudestaan. Kasvihuoneet olivat mahtavan kokoiset, kaktushuone sai sydämen läpättämään ja pyöröportaiden nousu toiseen kerrokseen tutisutti vähän korkeanpaikankammoisen punttia, mutta kiipeäminen kannatti - näkymät olivat upeita.
Jätin tällä kertaa ulkopuutarhassa kiertelyn vähän vähemmällä, ihan vain siitä syystä, että olin vielä illalla lähdössä takaisin Suomeen ja paluulennolle lähtö kuumotteli mielessä. Olinhan nähnyt puutarhan kesäisessä asussa edellisenä vuotena ja nyt oltiin jo lokakuussa, vaikkakin Suomea paljon kesäisemmässä lokakuussa. Perhoskasvihuoneessa pyörähdin nopeasti.
Kun kaktushuoneesta astahti ulos, kapealle maasiivulle, joka rajautui kanaaliin, tuli suoraan puutarhan hyötykasviosastoon. Esillä oli hyvin näyttävästi mm. mangoldeja ja lehtikaaleja. Lisäksi oli runsaasti koristekaaleja yhdistettynä syksyisen värikkäisiin kukkiin.


Ihanaa viherterapiaa, seuraavassa postauksessa lemppareitani.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti ihanaa viherterapiaa. Kuvista välittyi myös lämpö ja tuoksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Tähän vuodenaikaan kaikki vihreä tulee tarpeeseen.

   Poista
 2. Kasvitieteellisissä on aina oma viehätyksensä, sijaitsivat ne sitten missä tahansa. Tämäkin hurmasi jo pelkkien kuvien välityksellä.

  VastaaPoista
 3. Niin on! Hortus Botanicus on aivan ihana, vahva suositus sille.

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground