TAIMI.

10 maaliskuuta 2019Blogiyhteistyö: Johanna Vireaho | Readme.fi

Kevään ehkä kaunein kirja on tässä. Johanna Vireahon kirjoittama ja stailaama ja Hanna Marttisen kuvaama Taimi*. Tyylikäs kansi ja ytimekäs nimi kertovat missä kirjassa on kyse - taimien kasvatuksesta. Kirjan ulkoasu ja taitto on Satu Kontisen käsialaa.

 

Taimi-kirja alkaa tietenkin siemenestä, se käy läpi kaiken mitä tarvitaan terhakan taimen kasvatukseen. Mullat, ruukut, olosuhteet ja hoidon. Kirja esittelee miten ottaa alkukeväinen varaslähtö vihreään versotuksella ja miten perustaa viljelmä ikkunalaudalle. Esittelyssä on 19 esikasvatusta vaativa kasvia, 23 yrttiä ja maustekasvia ja viisi syötävää kukkaa. Ohjeita annetaan miten ottaa taimia pistokkaista. Kirjanlopussa on vielä pieni taimisanasto. Täydellinen paketti taimien kasvatukseen siis, lisää itse vain siemenet, multa ja vesi.  Ahmin kirjan yhdessä viikonlopussa ja olin jo melkein kaivelemassa siemen- ja multapusseja esiin. Niin inspiroiva kirja on. Ainoastaan syy, että lähden muutaman viikon päästä lomamatkalle eikä pienille taimivauvoille ole hoitajaa, sai minut pitämään pussien suut suljettuina. Matkan jälkeen on pakko päästä esikasvattamaan jotain, ehkä kuvissa näkyviä tuoksuherneitä.Tähän kirjaan tulen varmasti palaamaan vielä usein. Olen aika aloittelija siemenkasvatuksessa ja kaipaan ohjeita ja vinkkejä - ja tästä kirjasta niitä löytyy. Kirja on myös uskomattoman kaunis. Pelkkien kuvien katselukin riittää inspiroimaan. Kirjan taitto on myös onnistunut, fontit ovat kauniit ja kuville on annettu tilaa. Kirja myös tuntuu hyvältä, paperi on miellyttävän mattaista ja kannen kangasselkä ja preeglattu kirjan nimi ovat viimeisteltyjä yksityiskohtia. Eikä tässä vielä kaikki - kirjalle on tulossa jatkoa. Tuskin maltan odottaa Satoa.

*Kirja saatu bloginäkyvyyttä vastaan.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


8 kommenttia:

 1. Tämä näyttää siltä, että täytyy hankkia:)

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo kirja on ihan helmi<3 kauniiden kuvien lisäksi täynnä asiaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! <3 Ei tosin yhtään ihmetytä, kun tietää tekijät.

   Poista
 3. Vaikuttaa kivalta kirjalta! Itse olen päättänyt, etten ehkä esikasvata kotona tänä keväänä mitään, tuoksuherneet voin esikasvattaa mökillä. Satsaan tänä kesänä suorakylvettäviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Sama homma itsellä, suorakylvökset ovat tämän vuoden juttu. Ehkä ensi vuonna sitten toisin.

   Poista
 4. Ihanat kirjat, joista kirjoitit kauniisti! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja on todella kaunis ja myös mahtava tietopaketti. <3

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground