MÖKKI JA PALSTA HELMIKUUSSA 2020.

09 helmikuuta 2020Pari päivää sitten satoi kevyt lumi maahan. Riensin palstalle, jotta saisin blogiin edes kerran lumikuvat tänä talvena - vähän vaihtelua. Tämäkään lumi tuskin pysyy maassa, nyt jo valkoinen kerros on ohentunut, kiitos kevyen tihkusateen ja lämpöasteiden. Lisäksi plussa-asteita on luvattu vielä lähipäivillekin.
Viime kesänä potageriin lisätty lavankauluslaatikko alkaa olla maastoutunut. Kesään mennessä värieroa ei varmasti enää erota.


Japaninkellovaivero | Pieris japonica 'White Rim'
Japaninkellovaivero saa nyt huomattavasti enemmän huomiota, kun sen vieressä ollut ruusuherukka on poissa. Siirsin sen loppukesällä kompostien luokse. Toivoisin japaninkellovaiveron innostuvan lisätilasta ja -valosta ja kiittävän kukinnalla.Jouluruusu | Helleborus niger

Jouluruusu | Helleborus orientalis 'Double Ellen'
Pari kuukautta nupulla ollut vaaleajouluruusu on vihdoin avannut terälehtensä. Hieman ehkä huono ajoitus lumen takia. Löysin myös toisen jouluruusun, 'Double Ellen', nuppuja. Tämä on ihanan herkkuvärinen.


Mainittakkoon ja muistiin merkittäköön, että siirtolapuutarhan pitkään odotettu sähköremontti on vihdoin pyörähtänyt käyntiin. Koko alueelle vedetään uudet sähköt. Remontilla päästään eroon ikivanhoista sähköjohdoista, jotka ovat aiheuttaneet sähkökatkoja alueella. Siirtolapuutarha saa myös yleisvalaistuksen, valaisimia tulee entistä tiuhempaan ja niistä tulee miellyttävämmät. Nykyiset tunnetaan nimellä keskitysleirivalaistus - kertonee paljon.

{2019} {2018} {2017} {2016} {2015} {2014} {2013} {2012}Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


12 kommenttia:

 1. Nyt sateella taitavat loputkin lumet hävitä, ja kosteus tekee niin hyvää nouseville piipoille, toivottavasti ei sitten kovia pakkasia enää tulekaan. Meillä näyttää 10 vrk:n käyrä olevan yötä päivää plussalla, ja sitten ollaankin jo pitkällä kohti maaliskuuta! Ihanaa, maailman ihanin talvi tämä. Jos tämän olisi syksyllä tiennyt, ei olisi ollut ollenkaan niin ahdistunut, mutta eihän näitä tiedä etukäteen.
  Todella kaunis tuo japaninkellovaivero, muutenkin niin ihanan näköistä, kun on osa kasveista vihreinä ja nuppuja ja kukkiakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hävisivät lumet. Ehti jo tulla ja mennäkin toisenkin satsi. Onneksi niin. Olen ihan samaa mieltä kanssasi - ihan paras talvi. Ei ole yhtään ikävä lunta ja liukkautta.
   Japaninkellovaiveron ihanuus vain korostuu tähän aikaan vuodesta. Mahtavaa nähdä häivähdys vaaleanpunaista helmikuussa puutarhassa!

   Poista
 2. Hyvä, että ehdit kuvaamaan tämän talven vähäisen lumen. Ulkona sataa parhaillaan sen verran rivakasti vettä, että lumi on kohta muisto vain.
  Punainen Double Ellen on ihastuttava.
  Toivottavasti sähköpiuhojen vuoksi ei tarvitse maata kaivaa. Hyvä valaistus on kyllä tärkeää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Toki kuvaavampaa olisi ollut lumeton puutarha, mutta hyvä ikuistaa se pieni hetki, kun maa melkein oli valkoisenaan.

   Sähköremontin myötä maata kaivetaan kyllä auki, mutta ei onneksi kuin pienen pieni pätkä palstalla. Kaikki remonttihommat pitäisi myös tehdä kesäkauden ulkopuolella, joten siitä ei pitäisi tulla haittaa siirtolapuutarhureille.

   Poista
 3. Hienoa, että saatte uuden valaistuksen keskitysleirivalaistuksen sijaan (!) Hienoa, että nuppuja näkyy jouluruusussa, pitäisi minunkin hankkia itselle puutarhaan jouluruusuja - taisin menettää yhden maahan istutetut valkoisen, minkä vuosi sitten kaivoin maahan joulun jälkeen - nuo punaiset ovat kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nykyiset valot ovat aika karut. Niitä on harvassa, mutta siellä missä ne ovat - ne ovat todella voimakkaat ja aiheuttavat ikävää valosaastetta öisin. Tykkään hankkia jouluruusuja jouluksi kotiin ja tuntuu kivalta istuttaa ne puutarhaan etteivät ole vain kertakäyttökukkia. Punertavan sävyisiä jouluruuja on todella paljon erilaisia, niitä pitäisi saada ehdottomasti lisää omaankin puutarhaan.

   Poista
 4. Oi, nuppuja myös Doupple Ellenissä. Teillä on kyllä ollut harvinaisen vähän lunta. Täällä on nyt matala lumi/jäätikkökerros.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihanaa! Toivottavasti vähäiset lumikerrokset eivät tuhonneet nuppuja. Pakkasta ei kyllä hirveästi ole ollut. Lumesta ei täällä oikein voi puhua, en edes tiedä onko virallista ensilunta edes tullut.

   Poista
 5. Aivan ihana tuo tummakukkainen jouluruusu! Mutta kaunis on myös vaaleampi kaverinsa:)

  VastaaPoista
 6. Hih...no todellakin nimi kertoo, miltä valot näyttävät..:)
  Mahtaako sielläkään enää viimeöisen sateen ja myrskyn jälkeen olla lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ne ovat aika karut ja ikävät lähimökkiläisille. Muualla sitten on taas pimeää. Onneksi siihen tulee parannus. Lunta ei enää ole - onneksi. :)

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground