KEVÄÄN KAIPUU -HAASTE 2020.

02 helmikuuta 2020Sain Betweeniltä Rikkaruohoelämää-blogista Kevään kaipuu -haasteen. Kiitos! Haaste on Puutarhahetki - suurien unelmien puutarhablogin Tiiun alkuun saattama.


Pakko kertoa heti alkuun, että vielä kymmenen vuotta sitten kevät oli inhokkivuodenaikani. Lumen alta paljastui ankean liejuinen maa roskineen, tupakantumppeineen ja koirankakkoineen. Kadut pölisevät nastarenkaiden irrottaman pölyn ja lakaistavan hiekoitussoran takia. Kasvit harrastavat seksiä {koivut - katson teitä} ja minä siitepölyallergikkona kärsin. Silmän kutisevat ja vuotavat, nenä on tukossa ja aivastuttaa. Nykyisin allergialääkkeet eivät onneksi enää samalla tavalla väsytä kuin tuolloin. Tämä kaikki tapahtuu nykyäänkin, se mikä on nyt toisin, on oma puutarha.Keväästä on tullut jokavuotinen jännitysnäytelmä. Koska lumi lähtee, koska aurinko lämmittää tarpeeksi, koska ensimmäiset piipot näkyvät entä mukulaleinikki, koska voi aloittaa siirtolapuutarhakauden, koska voi kantaa tavaroita mökistä ulos, koska laitetaan vedet päälle, nouseeko maasta kaikki vai onko joku kuollut talven aikana.

Tulppaani | Tulipa 'Carnaval de Nice'

Kirsikka | Prunus cerasus 'Latvian matala' 'Pirkko'
Aurinko ja lämmennyt sää tuo tutut naapurit viereisille palstoille, vaihdetaan kuulumisia ja ihmetellään kasvun ihmettä talven jälkeen. Kaikilla on uusi into ja suuret tai pienet suunnitelmat kesän varalle.

Viola canadensis

Kevään odotetuin hetki on kun tulppaanit ja hedelmäpuut kukkivat siirtolapuutarhassa. Silloin on omalla palstallani kauneinta, mielestäni. Hedelmäpuiden kukinta on vaikuttavaa, kun koko siirtolapuutarhan sadat puut ovat lähes yhtäaikaa kukassa, valkoisena pilvenä.

Esikko | Primula

Oikeastaan kevään kaipuu on syttynyt heti vuodenvaihtumisen jälkeen. Siemenluettelot kopsahtelevat postilaatikkoon, puutarhamessut alkavat ilmoitella itsestään, sormet saa multaan, kun tekee esikasvatusta tai vaihtaa huonekasveihin mullat. Tammikuusta huhtikuuhun mieli on malttamaton, ei millään enää maltaisi odottaa, ei varsinkaan kun Instagaramissa Briteissä, Tanskassa ja Etelä-Ruotsissa ollaan jo puutarhapuuhien kanssa pitkällä

Kolmilehti | Trillium erectum
Haastan mukaan Katin kanssa ja Mielen lumoa -bloggajat, jos vain haluatte/ehditte/jaksatte. :)

Haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarhablogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


17 kommenttia:

 1. Ensimmäisen kuvan kauneus vangitsi katseeni. Värikkäät tulppaanit ja kukkiva hedelmäpuu, niin täydellistä. Tähän aikaan vuodesta iloitsen siitä, että kevät on vielä edessä, mutta jo aivan nurkan takana. Mukavaa kevään odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos keijunkukkanen! Todellakin on onnellinen tilanne, kun tämä kaikki on vielä edessä. Tänä vuonna tosin ei ehkä tarvitse ainakaan täällä Helsingissä jännittää, koska lumet lähtevät.
   Ihanaa helmikuun jatkoa!

   Poista
 2. Kukkivat hedelmäpuut kera sipulikukkien ovat jotain maagisen kaunista. Voin uskoa, että siirtolapuutarhassa näky on uskomattoman hieno, kun naapuriston puut ovat mukana volyymissa. Sinulla on kunnioitettava määrä tulppaaneja, ovat kyllä ihania! Hyvä, että puutarha on tuonut oman vastaiskunsa, ettei kevät olisi mainitsemistasi syistä vain ikävä vuodenaika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat! Koko siirtolapuutarhan hedelmäpuiden kukinta on vuodesta toiseen yhtä sykähdytttävä näky, jota odottaa ja jaksaa aina vain ihailla.

   Poista
 3. Oi, miten herkullisen värisiä tulppaaneja💜. Siirtolapuutarha-alue näyttää keväällä varmasti paratiisilta!
  Meidän Lauri muutti syksyllä sinne teidän siirtolapuutarhan naapuriin, nyt täytyy suunnitella kyläily hedelmäpuiden kukinta-aikaan ja käydä ihailemassa siirtolapuutarhojanne samalla reissulla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! <3 Olet ehdottomasti tervetullut vierailemaan. Vapusta alkaen portit ovat päiväsaikaan auki kaikille, alue on Helsingin kaupungin puistoaluetta, jonne kaikki ovat tervetulleita vierailemaan.

   Poista
 4. Olipa ihania kevätkuvia ja mietteitä!
  Kevät on mielestäni puutarhurin parasta aikaa, kun kaikki ihanuus on vasta edessä. Onneksi sinäkin voit nauttia paremmin keväästä, kun allergialääkkeet ovat kehittyneet.

  Jos jaksat ja ehdit, niin mun blogissa olisi sulle myös Minä puutarhurina -haaste. https://versojavaahteramaelta.blogspot.com/2020/02/mina-puutarhurina-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiots Riina! Otan hassteen toki vastaan ja teen oman postauksen jahka vain ehdin.

   Keväästä on tullut oman puutarhan myötä aivan erityinen aika. En olisi voinut kuvitellakaan miten innostunut voin olla tulppaaneista ja omanepuista kukinta-aikaan. Ehkä vain muut puutarhahörhöt ymmärtävät tämän. :D

   Poista
 5. Oi, nyt iski tulppu/ompunkukkayhdistelmä-kateus. Voin vain haaveilla tuollaisesta näystä, sillä peurat rymistelisivät ensin tulppaanit kasaan ja ahmisivat nuput kupuihinsa ja kävisivät napsimassa jälkkärit omppupuusta. Meillä kun persikkapuukin joutuu kasvamaan verkon sisällä :( Mutta hei, ihania kuvia ja kiva teksti sulla tässä postauksessa, tuttuja fiiliksiä monia. Kiitos haasteesta, taidanpa ehkä tarttua siihen, niin en ehdi surkutella kolarivaivojani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin huikkaamaan, että juuri äsken valmistui Kevään kaipuu -vastaukseni haasteeseesi :) https://mielenlumoa.blogspot.com/2020/02/kevaan-kaipuu-2020-haaste.html

   Poista
  2. Voihan peurat! Ovat kyllä kurjia kavereita. Tulppaanit ja hedelmäpuiden kukinta on jotain niin maagista, harmi etteivät peurat anna sinun siitä nauttia omalla mökillä. Toivottavasti olet toipunut kolarista.

   Kva, kun otit haasteen vastaan! Ihania kuvia taas kerran. <3

   Poista
 6. Kyllä, keväänkaipuu on suuri ja tartun haasteeseen<3

  VastaaPoista
 7. Upeaa tulppaanien väri-iloittelua. Onneksi allergialääkkeiden valikoima ja teho on parantunut, jotta pääset nauttimaan keväästä konkreettisesti.
  Näin helmikuussa kevät tuntuu jo enemmän kuin mahdolliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Nyt ollaan kuin huhtikuussa, piippoja on jo näkyvissä, mutta kukintaa saa vielä odotella.

   Poista
 8. Upeat kuvat, etenkin tuo ensimmäisen tulppaaniloisto on huikea! Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground