YRTTIRUUTUJEN ÄÄRELLÄ.

24 maaliskuuta 2020


Kaupallinen yhteistyö: Minerva Kustannus

Minerva Kustannuksen kevään uutuuskirja Yrttiruutujen äärellä - Uusia yrttejä kotipuutarhaan on mahtava tietopaketti erikoisista yrteistä ja niiden viljely- ja käyttötavoista. Vielä enemmän se on kirjoittajan, Suomen tunnetuimman yrttitutkijan, unkarilaistaustaisen Bertalan Galambosin kertomuksia yrttien maailmasta. Kirjan parasta antia olivat juuri tarinat lähes 30 vuotta kestäneen tutkijan uran ajalta ja jopa lapsuudesta.

Yrttitarinat alkavat kissanystävän aitokissanmintusta, sen jälkeen alkavatkin vieraammat kasvien esittelyt; alppihierakka, amerikangingsenjuuri, kalmojuuri ja monta muuta. Yhteensä yrttejä esittelyssä on 46, osa on vanhoja rohtokasveja, osa Suomessa luonnonvaraisina kasvavia ja osa maailmalta tuotuja. Hämmentäviä ovat muun muassa tarinat kumivoikukan kasvatuksesta kumituotantoa varten Neuvostoliitossa tai miten hilseilyä parantava rikkaruoho onkin Japanissa gourmet-vihannes.

Tarinat on parasta lukea itse, varoituksena, että kirja saattaa aiheuttaa yrttikokeiluja ensi kesänä. Seuraavaksi aion tutkia mistä löytäisin ainakin ketotyrätuohon tai purppuratatarin siemeniä tai taimia. Jo purppuratatarin englanninkieleinen nimi hurmaa, Kiss-Me-Over-The-Garden-Gate.

Kirja saatu: Minerva KustannusSeuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Proudly designed by Mlekoshi playground