KELLARISSA TALVETETUT PELARGONIT.

04 huhtikuuta 2020Hain viime viikolla kellarissa talvisäilössä olleet pelargonit kotiin sisälle. Kellarissa oli säilössä vain viisi pelargonia, laatikossa on myös muutama talvisäilössä ollut käenkaaliruukku.


Kuivien lehtien poistamisen jälkeen kolmessa ruukussa näkyi elämää, kaksi pelargonia oli luovuttanut ja viskasin ne biojätteeseen. Kahdessa uusi kasvu on heikonlaista, saapa nähdä miten niiden kanssa käy. Kastelun jälkeen siirsin kolmikon huoneen puolelle. Ennen kuin siirrän ne ikkunalle odottamaan Kesäpesälle pääsyä, saavat totutella vähän peremmällä valoon.

Elossa oleva kolmikko on: "Nimismies", "Botans" ja "Omena".
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Hyvä saldo, kun viidestä sentään kolme on hengissä!

  VastaaPoista
 2. Minulla oli mökillä talvetuksessa 35 pelakuuta, niistä elossa on vielä 24. Ei niistä mikään vielä winneriltä näytä, mutta toivossa on hyvä elää. Suuri harmitus oli, että parhaiten talvehtinut pelargoni, Australian villipelargoni, on nyt roskiksessa, koska löysin siitä bakteeriäkämää. Ikinä ennen ei ole tullut missään pelakuussa vastaan, mutta nyt on sekin riesa sitten kohdattu :( Tsemppiä sinun talvetettujen pelakuiden säilymiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaiken kaikkiaan talvehtineita on 14 kotiin syksyllä tuoduista 25 pelargonista. Aina tulee menetyksiä, ei vaan voi mitään. Bakteeriäkämä on kyllä kurja, kohtasin viime kesänä itsekin ekan kerran. Onneksi en ole sitä muissa havainnut.

   Poista
 3. Nää on aina kevään jänniä hetkiä. On aina yhtä suuri ilo huomata, että moni on selviytynyt taas tästäkin talvesta.
  Mun tarttis mennä tuonne autotalliin hieman rapsimaan omia pelakuitankin. Onneksi monesta puskee ihanaa vihreää, vaikka tänä talvena pelakuut olivat aika oman onnensa nojassa. Ovat kyllä ihmeen sitkeitä tyyppejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä jännitysnäytelmää koko kevät! :) Ilokseni havaitsin tänään, että kolmessa kellarissa säilössä olevassa puussa olevan jo alkuja, toivottavasti kaksi muutakin on vielä hengissä. Pelargonit ovat kyllä melkoisia, kun pimeässä kellarissa tai autotallissa sinnittelevät hengissä kuukausitolkulla.

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground