MÖKKI JA PALSTA HUHTIKUUSSA 2020.

23 huhtikuuta 2020


Ohhoh, miten ihania viime päivät ovat olleetkaan. Aurinkoa ja lämpöä täydeltä terältä. Pitäisi muistaa suojakertoimet, kun lähtee mökkeilemään.

Mökki näyttää oudolta, kun sen verhot puuttuvat. Sisällä oleva kaaos näkyy ulos. Odotan veden avausta kuin kuuta nousevaa, jotta pääsen siivoavaan mökin sisältä ja pesemään ikkunat ennen verhojen ripustusta. En ole ikinä odottanut pääseväni siivoamaan näin paljon. Kaikenlaista outoa on liikkeellä.Olen levitellyt mökin sisällä talvisäilössä olleet tavarat puutarhaan. Osa vaihtaa paikkaa melkein päivittäin, kun haen uutta järjestystä ja suunnittelen tulevia muutoksia. Potagerissa valkosipulit ja palsternakat {tai porkkanat} ovat kasvaneet. Raparperi on ehkä kuollut talven aikana, sitä ei näy eikä kuulu, vaikka vähän toiveikkaana kaivoin multaakin.
Ihana jouluruusu kukkii ties monettako viikkoa, oikealla on ehkä siementaimi tai sitten olen istuttanut viereen toisen. En ole enää yhtään perillä jouluruusuistani. Ihan kuvan edessä näkyy myös valkoisen jouluruusun kukka.


Kokeilen pöytäryhmää uudessa paikassa ja toisin päin kuin ennen. Aurinkovarjon paikka on mietinnässä, sillä tuohon kohtaan aurinko porottaa täysillä, kun on pilvetöntä, enkä oikein kestä aurinkoa.


Uudenmaan avaus oli suuri helpotus, sillä daalian juurakkoni ovat rajan toisella puolella talvisäilössä. Näitä ensimmäisen maailman ongelmia. Voin olla tyytyväinen, että ongelmani ovat tällä hetkellä tätä luokkaa.


Kasvihuonekaappi odottaa pesua. Ne vedet, ne vedet. Siirtolapuutarhan vesimiehet ovat luvanneet vappuviikolla avata hanat eli ihan pian.


Siirsin puisen hyllykön mökin toiselta puolelta tänne. Tuohon päälle tarvitaan kesäksi joku ihana riippuva kasvi, joka kestää paahdetta. Huussi on tuossa nurkan takana ja se on lisännyt käyntejä tälle käytävälle, joten pitää vähän enemmän panostaa myös näihin ohikulkunäkymiin.
Japanilaisnurkkaukseni on muutoksen kourissa, pää suorastaan savuaa mietinnästä, mutta mitään valmista ei ole. Sen sijaan iloitsen sinisestä matosta, jonka kevättähdet ovat alueelle luoneet. Iloitsen myös käärmenparran selviytymisestä talvesta.


Ja bambut. En voi käsittää, että bambut kasvavat Helsingissä! Nämä kaksi ovat selvinneet jo useasta talvesta, ainakin viidestä. En muista milloin olen nämä istuttanut, mutta on siitä jo vuosia.


Mökkipolku näyttää tässä kohtaa mahtavan avaralta. Myöhään nousevat kuunliljat aina yllättävät ja kohta valtaavat polun. Jos tänä vuonna muistaisin ja ehtisin jakaa niitä.

ps. kuvat on otettu samana päivänä, välillä vain oli aurinkoa täydeltä terältä ja välillä pilvistä.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


14 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan tumma jouluruusu! Ja nuo valkoiset puutarhakalusteet näyttävät niin freeseiltä ja kutsuvilta, ihan valmiilta vastaanottamaan kaiken vehreyden ja kukinnan. Tämä aika on niin innostavaa ja kun pääsee työn touhuun, tahtoisi jatkaa loputtomiin. Toivottavasti miehet avaavat pikinmiten vesihanat, tunnistan tuon keväisen putsausvimman!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo jouluruusu on hurmaava! On harvinaista, että minua kiinnostaisi siivota, mutta nyt on sekin koettu. Inspiraatio varmasti häviää, kun vedet avataan. :D No, mökki pitää saadaa siistiksi hiiren kakoistam, jotta siellä on mukava viettää aikaa. On ihanaa, kun kaikki vehreys on vielä edessä!

   Poista
 2. Todella kaunis jouluruusu ... ja niin ihania kuvia jälleen. Kevättähdet mattona ovat myös tosi suloisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Jouluruusu on todella viehättävä, nyt se viimein tuntuu asettuneen.

   Poista
 3. Ihanat kevättunnelmat! Kaikki niin kaunista ja uutuudenkiehtovaa, kaikki alussa ja tuoreena. Oudosta siivous- ja kitkentäinnosta on nyt otettava kaikki irti niin kauan kuin sitä riittää :-D Superhieno juttu tuo käärmeenparta, en ole sitä uskaltanut hankkiakaan, kun ajattelin sen olevan meillä vain kausikasvi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Todellakin, siivous ei millään muotoa kuulu inhimoihini, saati edes viikko-ohjelmaan... Luulen, että into lopahtaa heti, kun vedet avataan. ;D Tämä oli nyt tuon käärmeenparran toinen selätetty talvi, joten taitaa se täällä selvitä niin eijköhän siellä teilläkin.

   Poista
 4. Ihana tunnelma. Ja suloisia pieniä kukkaväriläiskiä.

  VastaaPoista
 5. Ihania kevätpuuhia! <3
  On aina jotenkin niin kutkuttavaa aloittaa joka kevät tavallaan alusta. Miettiä uusia suunnitelmia ja sitä mitä laittaisi mihinkin.
  Ja todella mahtavaa, että käärmeenparta ja bambu ovat selvinneet noin hyvin talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Pidän erityisesti mökkikauden aloituksesta, kun kannan mökissä talvisäilössä olleita tavaroita ulos. Se on kuin joulu, kun muistaa mitä kaikkea ihanaa sitä itseltä jo löytyykään ja mitä niillä voi tehdä puutarhassa. On ilahduttavaa, kun kasviaarteet selviävät talvesta, vielä pitää jännittää ainakin sinisateiden kohtaloa.

   Poista
 6. Ihana mökkipuutarha. <3 Tulevan kesän puutarhapuuhia on ihana suunnitella nyt ja jotain pääsee jo hiljalleen toteuttamaankin. Suloista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos keijunkukkanen! Suunnittelu on ihanaa ja mahtavaa, kun pääsee jo jotain toteuttamaankin, jos siis olisi valmis suunnitelma. :D Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground