KEVÄTKUKKIJOITA.

11 huhtikuuta 2020


Kevätkurjenmiekka | Iris reticulata

Sain vihdoin aikaiseksi kuvata näitä pieniä kevätkukkijoita. Kuvausintoa vähentää polvi, joka ei vielä oikein taivu kyykkyyn, enkä etsinnöistäni huolimatta löytänyt makuualustaa mistään. Olen luultavasti viskannut sen ullakkovaraston perimmäiseen nurkkaan ajatuksella etten tarvitse sitä lähiaikoina. No, onnistui se kuvaaminen jotenkuten ilmankin.

Kevätkurjenmiekka + tetenarsissi | Iris reticulata + Narcissus Tête-à-Tête
Narsissimaassani eli mökkipolun oikealla puolella on myös pienet lämpäreet kevätkurjenmiekkaa ja viime keväisten ruukkutetenarsissien kanssa muodostavat ruotsalaisalueen. Heja Sverige vaan!

Tetenarsissi | Narcissus Tête-à-Tête
On ne sitten minejä maassa kasvaessaan.

Kevätsahrami l. krookus | Crocus vernus


Kevätsahrami l. krookus | Crocus vernus
Krookuksia pitää ehdottomasti saada lisää, ehkö jopa sellaisia vaaleankeltaisia ja -oransseja. Kolme sellaista minipientä löytyy kuupuutarhasta, mutta unohdin kuvata ne.

Pikkusinililja | Scilla
Näiden sinisten kanssa olen joka vuosi ihan sekaisin nimestä. Paras arvaukseni on, että tässä kuvassa on pikkusinililjoja?

Kevättähti | Chionodoxa forbesii 'Rosea'

Ja tässä kevättähti 'Rosea'?Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Oih, miten kauniita! Kiitos näiden jakamisesta, minun pitää myös ehdottomasti lisätä kaikkia kevään sipulikukkia. Toisaalta meillä on vielä sen verran jälkijunassa nuo aikataulut, etteivät kurjenmiekat tai monet muutkaan ole vielä kukassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Suomi on tosiaan pitkä maa, kohta teilläkin saadaan nauttia näistä. Syksyllä pitää muistaa miten nämä tuottavat iloa, kun ainakin itselle se sipuleiden istutus on aika jos ei nyt vastenmielistä, mutta tylsää puuhaa.

   Poista
 2. Vaikka polvesi ei ole kenties riittävästi taipunutkaan, matala perspektiivi kunnioittaa kiitettävästi näitä pikkuisia kukkijoita. Niin kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Saan kiittää kameran kääntyvää näyttöä, että sain nämä kuvat otettua. En tulisi enää ilman sitä toimeen.

   Poista
 3. Ihana ruotsalaisalue. Tetejen koko on tosiaan aika matala, sitä ei ruukusta aina tajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika ärtsy! Sisällä tetet kyllä venyvät ihan huikeisiin mittoihin verrattuna näihin maasta ponnistaviin.

   Poista
 4. Ihania pieniä kukkijoita ja oikein oivat kuvat! <3 Täällä ensimmäiset krookukset on vasta nupullaan. Pari kevättähden kukkaa on jo auennut. Ihana kevään alku! Rentoa pääsiäisen jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keijunkukkanen! Ihanaa, teillä tämä kaikki on vielä edessä! <3 Ihanaa pääsiäisen jatkoa myös sinulle!

   Poista
 5. Aivan unelma tunnelma näissä kuvissasi.
  Kyllä kevät on ihmisen parasta aikaa!!! Nämä kevätkukkijat pakahduttavat ihan kuvissakin.
  Ihanaa pääsiäisen jatkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! On tämä niin ihanaa aikaa, vielä kaikki ihanuus on edessä. <3 Ihanaa pääsiäisen jatkoa myös sinulle! <3

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground