LISÄÄ KEVÄTKUKKIJOITA.

18 huhtikuuta 2020

Kultasahrami | Crocus crysanthus 'Romance'

Pari postausta sitten esittelin palstani keväisiä kukkijoita, silloin oli jäänyt kuvaamatta nämä pienet söpöt kultasahramit. Niitä on kahdessa kohtaa kuupuutarhaani. Ovat kyllä ihan minipieniä, kukan koko on ehkä viidesosa muista palstan krookuksista. Nuo vihreät lehdet kuuluvat alkukeväisellä riesalle nimeltä mukulaleinikki. Pieni lämpäre siellä tai täällä ei haittaisi, mutta se on levittäytynyt koko puutarhaan, onneksi se on juhannukseen mennessä kadonnut.

Kiurunkannus | Corydalis

Sitten SUURI LÖYTÖ! Olen käynyt muun muassa Sailan Saaripalsta-blogissa käynyt kuolaamassa ihania kiurunkannuksia, mutta nyt taisin löytää yhden lupaavan pienen omasta puutarhastanikin. Jee! Se oli piiloutunut syreenin alle ja aluksi katsoin sen olevan kevättähti, niitä kun on vähän joka puolella. Onneksi hoksasin ettei väri ihan täsmää, vaan tämä on liilahtavampi ja kömmin lähemmäs tekemään tuttavuutta. Tämä näyttäisi olevan samaa lajia, mitä näkee täällä siirtolapuutarhassa muiden palstoilla. Kiitos läheisten puutarhojen tälläisiäkin ihanuuksia leviää niiden ikävien voikukkien ja karhunkierron lisäksi.

Posliinihyasintti | Puschkinia scilloides
Soma posliinihyasinttikin sietää tulla esitellyksi. Niitä on vasta nyt alkanut tulla esiin. Mukulaleinikkiä löytyy myös tästä kuvasta.

Kevättähti | Chionodoxa forbesii 'Rosea'
Loppuun vielä kuva ihanasta vaaleanpunaisesta lämpäreestä. 'Rosea' kevättähdet ovat kiitettävästi lisääntyneet vuosien varrella. Takana kukkii ties monettako viikkoa ihana marjapuuronvärinen jouluruusu.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Ihania kevätherkkuja!
  Minä olen "löytänyt" kiurunkannukset vasta ihan viime vuosina. Parina syksynä olen niitä puutarhaani laittanut ja kivati tuntuvat viihtyvän. Kohta ensimmäiset kukkivat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa! <3 Pitää mininkin pikaisesti lisätä niitä puutarhaan.

   Poista
 2. Oi, miten ilahduin näistä kuvistasi! Meillä on pihalla vielä paljon lunta. Lunta on satanut monena päivänä. Teiden varsilla auringonpaisteen puoleiset ojanpenkat ovat sulaneet. Kevät alkaa leskenlehdistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja K! Teillä tämä kaikki ihanuus on siis vielä edessä! :)

   Poista
 3. Nämä kuvasi ovat niin ihania. Siellä on kevät todellakin pidemmällä kuin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! <3 Teilläkin on kaikki tämä ihana aika vielä edessä.

   Poista
 4. Mukulaleinikkiä olen joskus miettinyt puutarhaan mutta niin monta muuta riesaa jo on että olen malttanut olla hankkimatta. Tuntuu että joka puutarhassa on omat haittakasvinsa. Voikukka taisi tykätä viime kesästä, olen kitkenyt jo kymmeniä juurakoita pois kukkapenkeistä ja ne ovat kaikki ilmestyneet viime ja tämän puutarhakauden välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos joskus kuitenkin haluat mukulaleinikkiä, niin saat multa! Sitä riittää. Se on levittäytynyt ihan joka paikkaan ja on aika ärsyttävä, mutta toisaalta se häviää kukittuaan kokonaan, niin sen olemassaolo unohtuu jo heinäkuussa.

   Poista
 5. Ooh, mitä söpöläisiä!
  Tuo kultasahrami ´Romance` on just sen sävyinen, mistä haaveilen.
  Ja minäkin olen käynyt Saaripalstan Sailan kiurunkannuksia kuolaamassa useamman kerran ja ihmetellyt, miksi en ole tajunnut istuttaa niitä omaan puutarhaani.
  Mahtavaa, että teit noin mahtavan löydön pensaan alta.

  Ihanaa viikonlopun jatkoa ja toivottavasti kukkijat vaan lisääntyy päivä päivältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! 'Romance' on iahan värinen, sitä pitää ehdottomasti saada lisää. Samoin kiurunkannuksia, ne punertavat ovat aivan hurmaavia.

   Aurinkoista sunnuntaita sinnekin! <3

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground