KUKKIEN SEURAAVA AALTO.

28 huhtikuuta 2020


Kääpiötulppaani | Tulipa turkestanica

Kääpiötulppaani | Tulipa turkestanica
Ensimmäiset tulppaanit ovat kukassa! Olen joskus hätäpäissäni istuttanut kourallisen kääpiötulppaaneita narsissimaahan siis mökkipolun toiselle puolelle. Muistaakseni vuosia sitten ostin jonkun kori-sipulisetin, jonka sipulit istutin silloisen asunnon parvekkeelle ruukkuun. Seuraavana vuonna hätäisesti mitään miettimättä iskin ne maahan.

Onneksi, sillä nämä hentoiset kaunokaiset ovat ihanan varhaiset ja kellertävinä sopivat kyllä keltavoittoisten narsissien seuraan. Viime vuonna näiden kukinnan ihailu jäi välistä Japanin matkani takia, mutta nyt saan nauttia niistä koko rahan edestä. Kukkivat apposen auki päivänä, jolloin ei sattunut kameraa mukaan. Seuraavina päivinä vain vähän raoittivat terälehtiään, senkin sanonko mitkä.

Tuoksuorvokki | Viola odorata

Tuoksuorvokki | Viola odorata
Tuoksuorvokkeja on palstalla siellä täällä ja ne saavat ihan vapaasti levittäytyä. Viime päivät olen miettinyt miltä ne tuoksuvat, kun nimi kerran on _tuoksuorvokki_. Pitänee nyhtää yksi maasta ja haistella, sillä noin matalalle en millään kankean polveni kanssa päässä. {näkisittepä vaan kuinka vaikeaa on päästä lattialta ylös, kun kaivan Hänen Kuninkaallisen Korkeutensa sohvan alle kätkemiä leluja}

Helmililja l. helmihyasintti | Muscari

Helmililja l. helmihyasintti | Muscari
Helmilijalämpäreet ovat vihdoin kukassa, seuranaan mukulaleinikkiä. 

Punaimikkä | Pulmonaria rubra 'Redstart'
Punaimikkä on kukassa. Istutin sen toissavuonna ja parissa vuodessa se kasvanut valtavaksi. Viime vuonna otin siitä jakopalan, joka on edelleen ruukussa ja hengissä. Hämmentävästi sen vierellä kasvanut valkotäpläimikkä on hävinnyt, kahta paljon alkuperäistä kohtaa kaempana olevaa hentoa alkua lukuunottamatta. Muistini mukaan ne kasvavat samassa tahdissa vai muistanko ihan väärin?

Narsissi | Narcissus
Meinasin kirjoittaa, että palstan ensimmäinen narsissi on kukassa, vaan ne Tête-à-Tête-narsissithan ovat olleet kukassa jo ties kuinka kauan. Mutta siis ensimmäinen tälläinen "iso" on kukassa, tämä on näitä palstan alkuperäsiä asukkeja, joten lajikkeesta ei ole tietoa.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


14 kommenttia:

 1. Aah, ihania aaltoja tällaiset!
  Hmm, imiköitä olen miettinyt täälläkin. Mun punaimikästä ei näy vielä mitään ja valkotäpläimikät alkaa olla kohta kaikki kukassa. Viime vuonnakin punaimikkä nousi vasta myöhään - sillä on varmaan epämieluinen paikka, mutta en uskalla siirtää muutenkin kituvaa kasvia etenkään, kun en edes tiedä, miten saisin sen juuret kokonaisina, kun en tiedä tarkalleen, mistä kohdasta kaivaa :-D
  Ehkä imiköillä on suurtakin vaihtelua yksilöiden kesken tuossa kasvamisessa... toivon vain, että oma punaiseni on vielä elossa, ja sinun valkotäpläimikkäsi myös.
  Olisiko tulppaanisi kumminkin kääpiötulppaani, T. turkestanica? Se on tuollainen korkea ja siro, tarda on lyhyenläntä. Supussa olevat kukat ovat kyllä vallan suloisia!
  Heh, minulta kysyttiin tuosta tuoksuorvokin tuoksumisesta eikä auttanut muu kuin poimia yksi kukka, vaikka muuten en haluakaan kukkiani katkoa. Kyllä se tuoksui ihastuttavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat!
   Onneksi näitä aaltoja on tulossa vielä runsaasti. Jännä juttu nuo imikät, muistelen niiden olleen viime vuonna kukassa samaan aikaan ja nyt toinen on kadonnut. Ehkä paikka ei miellyttänyt enää sitä. Kaksi pienokaista pitää siirtää, sillä ne kasvavat kukkamaassa, jota tulen mylläämään tänä kesänä huolella. Toivottavasti punaimikkäsi vielä ilmaantuu. Ja ellei (ja muutenkin) voit saada tuon viime vuonna ottamani alun, jos haluat. Punaimikkäni tuntuu viihtyvän ja luulen, että sitä pitää hieman taas pienentää ettei leviä polulle liikaa
   totta, olet oikeassa! Tulppaanit tosiaan ovat T. turkestanicaa, pitääpä korjata tiedot postaukseen. Kiitos tiedosta!

   Poista
 2. Mahtava, että näitä uusia aaltoja on luvassa seuraavina kuukausina säännöllisin väliajoin.
  Voi mitä herkkyyttä näissä kukissa ja kuvissa on!

  Just tää on keväässä parasta, kun kaikki hento ja herkkä pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Vihreäkin on keväällä niin herkän sävyistä.
  Istutin Tulip turkestanicaa viime syksynä meille 100 sipulia ympäri puutarhaa. Nyt niitä on jo paljon noussut ja ovat nupulla. Odotan innolla milloin nuput aukeavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! <3 Niin on! Ihan mahtavaa, kun kaikki on vielä edessä. Joka päiväksi riittää ihmeteltevää ja jännitettävää. T. turkestanicaa kyllä pitäisi itsekin lisätä, niin ihastuttavia ne ovat. noita on vissiin ollut 10 sipulia, joista on tullut soma pieni mätäs, mutta sadalla saisi jo kunnon meren aikaiseksi tällä palstalla, teillä se on varmaan sama kuin nuo 10 täällä. :)

   Poista
 3. Satumaisen ihanat kuvat! Tlis jo lämmin, meillä on maa valkoisena juuri sataneesta lumesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Teilä on siis vielä kaikki tämä ihana aika edessä! Toivottavsti pääsette pikaisesti nauttimaan.

   Poista
 4. Oih, niin kauniit kuvat taas kerran! Nuo kääpiötulppaanit ovat ihania, kuten muutkin esittelemäsi kaunottaret!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Kääpiötulppaanit ovat vieneet sydämeni, niitä pitää ehdottomasti joka vuosi lisätä puutrahaan.

   Poista
 5. Upea kukka-aalto! Se saa miettimään, minkälainen kukinnan räjähdys seuraakaan, jos/kun tulee lämpimämpää.
  Pienet tulppaanit ovat melkeinpä kauniimpia, kuin isot sitten vuorollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Tässä viileydessä on ollut se hyvä puoli, että tetet ovat kukkineet viikkotolkulla, mutta saisi jo muutkin aloitella kukintaa. Nuo pient tulppaanit ovat kyllä ihastuttavia, niitä pitää ehdottomasti saada lisää.

   Poista
 6. Kaikkia herkkuja löytyy Kesäpesältä!

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground