KORONAVAPPU 2020.

03 toukokuuta 2020


Seuraa erikoinen kattaus kuvia vapusta. Korona ei millään muotoa vaikuttanut vapun viettooni. Olin sekä vappuaaton että -päivän Murusen kanssa mökkeilemässä. Aattona lähdin heti etäkoulutuntien jälkeen mökille, pääsin jo kodin alaovelle, kun iski syyllisyys. Murunen jäi eteiseen istumaan sellaisen tyypillinen syyttävän ilmeen kanssa. Tein nopean päätöksen, kävin hakemassa kellarista kissankuljetuskassin ja Murusen kotoa kyytiin. Kesäpesällä tuli hyvä mieli, kun näin millä innolla Murmeli nautti ulkoilusta.

Hyasintti | Hyacinthus orientalis

Hyasintti | Hyacinthus orientalis

Jalokiurunkannus | Corydalis nobilis
Alkuun vappukukat. Parissa eri paikassa kukkivat hyasintit ja jalokiurunkannus. Hyasintit ovat jotenkin reppanoita, kun on tottunut niihin jouluisiin versioihin. Nämä puutarhahyasintit ovat ainoa vaihtoehto minulle, en kestä niiden tuoksua sisällä, en sitten millään. Olen sen nyt parin kokeilun jälkeen todennut.


Ainoat vappukoristeeni: koinoborit. En perusta kertakäyttöisestä roskasta, serpenttiinistä tai ilmapalloista, enää yhtään. Ilahduin, kun tajusin nostaa sisällä ovenpielessä roikkuvat japanilaiset karpit ulos liehumaan. Ne eivät mitenkään liity vappuun, vaan Japanissa ne hulmuavat Kodomo no Hi, lasten päivänä, 5. toukokuuta. Taidan laittaa ne esille seuraavan kerran juhannuksena.


Kauden ensimmäinen ruukkuistutus. Laitoin kolme havua samaan ruukkuun, korkein on toissa joulun asetelmasta ja ne ovat keskikokoisen kanssa talvehtineet lavankauluksessa. Pienin on tältä joululta, se on valitettavasti ainut tänne asti selvinnyt. Sen kaveri taisi kuolla puutarhaan tuotuna.


Murunen esittelee kunnon puutarhakissojen tapaan potageria. Murun takana olevan laatikon olen todennut hieman lahoksi, joten se ja vielä yhden talven vanhemmat laatikot ovat uusimisen tarpeessa. Ovat 8-9-vuotta vanhoja eikä niitä ole mitenkään suojattu. Olen hahmotellut suuria suunnitelmia potagerin osalle, mutta tänä vuonna rahkeet {=rahat} menevät muualle.Valkosipulit ovat hyvässä kasvussa, laitoin niille vähän pollea, jotta jatkavat samaan tahtiin.


Käytiin Murusen kanssa katsomassa magnolian nupputilanne, hyvältä näyttää, mutta kukintaa saa vielä tovin odottaa.


Murunen ei oikein ole tyytyväinen mökin sisälämpötilaan. Mökki on aika kolea ja vaikka laitoin, kuvan ulkopuolella heti oikealla olevan, sähköpatterin päälle, ei lämpöä ollut lämpöä rakastavan kissan tarpeisiin. Onneksi hetkittäin sai sentään maata auringonläikässä. Vielä emme jääneet yöksi, sitä varten tarvitaan hieman lämpimämmät kelit.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


10 kommenttia:

 1. Vappunne mökillä kuulostaa ja näyttää oikein ihanalta -vaikka sisälämpötila ei Murun mieleen ollutkaan. Jospa pian lämpenisi niin, että mökkeily muuttuisi vielä mukavammaksi. Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mökin lämpötila vaihtelee ulkolämpötilan mukaan eikä se lämpene ihan hirveän nopeasti, vaikka aurinko paistaisikin. Murunen rakastaa aurinkoa ja lämpöä, kuten taitaa kaikki kissat tehdä. :) Toivottavasti säät lämpenevät pienelle kissallekin sopiviksi.

   Poista
 2. Vaikka vähän viileää olikin, oli se hyvä, että Murukin pääsi mökille...tuossa neljäntenä alhaaltapäin, olevassa kuvassa, Murunen vielä kiukkuisesti katsoo, että meilnasitkin ilman häntä lähteä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että mökin viileydestä huolimatta Muru nautti olostaan puutarhassa.

   Poista
 3. Puutarhavappu oli täälläkin. Käsittelemättömät laatikot kestävät yllättävän monta vuotta. Omiani en ole käsitellyt mitenkään, vaihdetaan uuteen kun tulee tarve.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivoin luumunversoa laatikonreunasta pois ja silloin tuli huomattua, että alkaa olla aika lahoa. Yksi laatikoista on vielä yhden talven pidempään ollut puutarhassa, joten se saattaa olla vielä huonommassakin kunnossa.

   Poista
 4. Ihanan kuuloinen vappu siellä ja kiva, että Murunenkin pääsi mökkeilemään.
  Täälläkin vietettiin vappu ihan puutarhaillen. Se onkin ollut tapana yleensäkin, ilman koronaakin. Toki ystäviä ollaan tavattu, mutta nyt se ilo jäi välistä.
  Ja niin kuin instassa jo viestiteltiinkin. Täälläkin olisi tarpeen vaihtaa lavankaulukset ja muut laatikot kasvimaalla. Mutta haluan miettiä tarkasti, mistä materiaalista ne nyt tehtäisiin. Siksi en halua kiirehtiä niiden kanssa ja yritän pärjätä vielä tämän kesän, vaikka lahoja ovatkin.

  Kivaa uutta viikkoa ja nyt pitäisi lämmetäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Puutarhavappua parempaa en tohdi kuvitella (paitsi ehkä Japanissa reissussa). <3 Mulla on alustava suunnitelma piirrettynä ja jo ensimmäisiä hankintojakin tehty, mutta silti siirrän projektin suosiolla ensi vuoteen. Yksityiskohtia pitää vielä viilailla. KIva nähdä millaiseen ratkaisuun päädyt.

   Poista
 5. Tosi kauniita kuvia jälleen, murunen on kyllä aika tuiman näköinen ;). Minäkään en ole yhtään innostunut kertakäyttö koristeista, mielummin vaikka kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Muru ehkä näyttää välillä tuimalta, mutta on mitä kiltein ja lempein kissa. <3

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground