KUKASSA JUURI NYT.

29 toukokuuta 2020


Magnolia 'Susan'
Tulppaanien lisäksi palstallani on toki muutakin kukassa, kuten nyt ihana magnoliani 'Susan'. Käyn pitkin kevättä sivelemässä sen karvaisia kukkanuppuja, jotka ovat kuin valtavia pajunkissoja. Nyt niistä ei ole enää jälkeäkään, kun kukat ovat kuoriutuneet karvaisista talvitakeistaan

Sinikämmen | Glaucidium palmatum

Sinikämmen | Glaucidium palmatum 'Album'
Molemmat sinikämmenet ovat hengissä ja kukkivat. Viime vuosina sininen on ollut valtava pehko, mutta tänä vuonna se on kuin ensi kertaa maasta noussut, pieni ja hentoinen. Tärkeintä on kuitenkin on, että se on hengissä.

Viola canadensis
Pieni ja sievä orvokki, Viola canadensis, jolla ei taida olla suomalaista nimeä, kukkii. Se on hieman oudossa paikassa, sen voisi siirtää, jos vaan keksisi mihin.

Kalliokielo | Polygonatum odoratum
Kalliokielo kurottelee sorjaa varttaan. Se on muodostanut oman piirileikin ja varoo kasvamasta juuri siinä kohdassa, jossa minä sen toivoisin kasvavan.

Lumipisara | Leucojum

Kolmilehti | Trillium erectum
Valkoinen kolmilehti on nyt kukassa, punainen kukki jo aikaisemmin. Punakolmilehti sijaisee varjoisemmassa kuin tämä valkoinen. Se on orapihlajapensaan leikkauksen jälkeen vähän turhankin aurinkoiseen paikkaan, mutta vaikuttaa pärjäävän siinäkin.

Narsissi | Narcissus 'Hawera'
Kuupuutarhassa kukkii kahtena tuppaana narsissi 'Hawera'. Sen kukka on ihanan pieni ja hento. Näitä pitää muistaa mennä erikseen katsomaan, sillä ne ovat vähän piilossa. Kuupuutarha on jäänyt taas kaiken muun varjoon ja villiintynyt. Ei ne kuuteemaan istutetut kasvit, vaan vadelma ja vuohenputki.


Taistelu vuohenkelloa vastaan on verottanut kitkentää muualta ja sen huomaa. Vuohenputki on paikoin salaa kasvanut melkein polvenkorkuiseksi. Tässä kohtaa tiedän hävinneeni taistelun rikkaruohoja vastaan, vaikka tänä keväänä aikaa siihen hommaan on ollut normaalia enemmän. Välillä iskee syvä epätoivo, eikä auta muu kuin kitkeä hieman, jotta huomaa alueiden siistiytyvän. Siitä tulee heti parempi mieli.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Tyttäremme osti talvella vanhan 100v. mökin ja rakentaa nyt sinne puutarhaa. Vuohenputkea on mökin pihalla ihan valtavasti. Varmasti vuosia saanut levitä rauhassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohenputki varmasti ottaa tilan haltuun, jos vain sille annetaan mahdollisuus. Siinä onkin urakkaa saada se vähenemään.

   Poista
 2. Ihania kuvia taas. Monta kaunista kasvia taas. Luulen, että rikkaruohottoman tontin saa vain siten, että kalliilla kaivauttaa kaikki maat pois ja laitetaan rikkaruohottomat maat tilalle. Ja sitten siitä saa nauttia viikon. Kunnes kaikki ihanat ilmassa leijuvat siemenet aloittavat uljaan kasvun ja mikään itse istuttama ei edes ymmärrä vielä kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Totta, varsinkin siirtolapuutarhassa, kun palstat ovat ihan vierekkäin, aina jostain pääsee ei-toivotut kasvit leviämään, vaikka kuinka itse niitä torjuisi. Kaikki eivät ole puutarhuroinnista kiinnostuneet, vaikka omistavatkin siirtolapuutarhan, valitettavasti.

   Poista
 3. Ihana Susan! Sinikämmenkin jo kukkii sinulla. Pitääpä käydä taas katsomassa, onko omassa kenties nuppuja. Kalliokielolla on ilmeisesti oma tahtonsa, joka ei käy yksiin istuttajan toiveen kanssa. Olen sen suhteen luovuttanut. Kasvakoon kalliokielo, missä lystää.
  Kukkaisaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu, että kalliokielot oikein varovat kasvamasta siinä missä niiden haluaisin. Se paikka on tyhjä ja ne kasvavat tarkasti sen ympärillä, pienessä piirissä.
   Aurinkoista viikonloppua!

   Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground