TULPPAANIAIKA: SEURAAVA NÄYTÖS.

28 toukokuuta 2020


Lisää tulppaanikuvia, koska en malta olla kuvaamaatta näitä kaunottaria. 'Slawa'- ja 'Peptalk'-tulppaanien lisäksi ovat 'Uncle Tom' ja 'Labrador' varovasti raotelleet terälehtiään. Slawaa tuntuu olevan tänä vuonna runsaasti, enemmän kuin kuvittelen istuttaneeni. 'Amazing Parrot' -tulppaania ei vaikuta olevan missään, vaikka sitäkin olen pussillisen maahan laittanut. Onkohan pussiin mennyt vahingossa vääriä sipuleita? Tykkään kyllä näistä kaikista, mutta vähän harmittaa ettei yhtä suunniteltua tulppaanilajiketta nousekaan maasta. Amazing Parrot on niin pöyhkeä ja räväkän värinen, että se rikkoisi näiden tummavoittoisten väriharmoniaa juuri sopivasti, antaisi särmää. Yksistään se on ehkä vähän liiankin räyhäkkä. Sellainen kunnon migreenitulppaani. :)


Tulppaani | Tulipa 'Peptalk'
Herkunvärinen 'Peptalk'-tulppaani, ihanan raidallinen vadelma. Kyseinen yksilö on kovin lyhyenläntä ja viereiset Slawat pitkiä hujoppia.Nuo vaaleanpunaiset ja tuo valkoinen ovat myös Peptalk-lajiketta. Alkuun ihmettelin, mistä moinen valkoinen on puutarhaani päätynyt, mutta kun tarkasti Peptalkin väritystä, selvisi sen laaja skaala.


Kuvatulva on valtava, mutta rakastun aina omiin kuviini, enkä raaski jättää kuvia poiskaan, vaikka pitäisi. Opettelen Kill Your Darlings -menetelmää, mutta näiden kuvien kanssa onnistuin erityisen huonosti.

Tähtitulppaani | Tulipa humilis 'Samantha'
Ehkä kevään suurin yllättäjä on tähtitulpaani 'Samantha'. Pikkiriikkisen kokoinen, hurjan runsas kukinto ja intensiivinen väri. Rakkautta ensi silmäyksellä! Ehdin kaivaa minitulppaanin vierestä vuohenkelloa pois, toivottavasti en samalla kaivanut pois näitä ihanuuksia. Sipuleita alueelta on pesuvadillinen tallessa ja aion istuttaa ne kyllä takaisin. Haluaisin vain saada nämä lähekkäin toisiaan. Näitä pitää saada syksyllä ehdottomasti lisää.

Italiantulpaani | Tulipa clusiana 'Peppermint Stick'
'Peppermint Stick'it ovat kuin polkakarkkeja, niin herkkuja. Niiden seurana T. acuminataa, joka vielä pitää terälehtensä tiukasti supussa. Aion kaivaa nämä kukinnan jälkeen pois ja siirtää uuteen paikkaa, sillä minulla on VISIO. Lisäksi suunnittelen kuvassakin taustalla näkyvän verkon taakse lauta-aitaa ja silloin nämä karkit jäävät näkymättömiin. Jo nyt viereiset bambut kaappaavat ne syleilyynsä vähän turhankin ronskista.

Tulppaani | Tulipa 'Carnaval de Nice'

Tulppaani | Tulipa 'Carnaval de Nice'
Magnoliamaan 'Carnaval de Nice't kukkivat sinnikkäästi, vaan on täälläkin tapahtunut taantumista. Kukan koko on vuosien saatossa pienentynyt ja määrä on vähentynyt. Kauheasti pitäisi istuttaa lisää.Loppuun näiden uskollisten kirkkaanpunaisten kukkijoiden kuvat. Huomasin, että näitä on kahdenlaisia puutarhassani. Juttelin naapurini kanssa ja hän sattui mainita, että alueen vanhoissa tulppaaneissa on palavan rakkauden hiillos tai karrelle palanut mustana kukan pohjassa. Kurkistelin kukkien sisälle ja kas - on sekä musta-keltaista pohjaa että pelkästään keltaista.
Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


6 kommenttia:

 1. Vau, millaista tulppaanitulitusta. Niin ihania yksilöitä, että täytyy nimiä laittaa muistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Hurmaannun näistä joka kevät, kiva että muutkin.

   Poista
 2. Ei yhtään kuvaa liikaa <3, minä rakastuin Slavaan jos se on tuo missä on oranssi reunus, todella kaunis.

  VastaaPoista
 3. Huoh, ihanaa!
  Ihastuin tuohon Samanthaan;)

  VastaaPoista

Proudly designed by Mlekoshi playground