TOUKOKUINEN RUUKKUISTUTUS.

17 toukokuuta 2020Kaupallinen yhteistyö: Huiskula 

Täällä Helsingissä on tämä viikko ollut aikamoisen viileä ja välillä jopa luminen. Päätin silti sunnuntaina edistää kevätpuuhia puutarhassa. Päivä olikin enimmäkseen oikein aurinkoinen, mitä nyt hetkisen jyrisi ukkonen ja satoi muutama tippa vettä. Siirsin aiemmat kukat, orvokit ja kaunokaiset, portille ja tein mökin kulmalle uuden kesäisemmän istutuksen. 


Laitoin isoimpaan ruukkuun syvän tummanpunaisen kärhön, jolla on komea nimi: Boulevard® Nubia™*. Sen kaveriksi laitoin kukkamaassa talvehtineen purppuralehtisen keijunkukan, se on viime elokuisen ruukkuistuksen peruja.Toiseen ruukkuun laitoin kaksi ukonnaurista*. Nämä olivat ihan uusi tuttavuus minulla, hauska nimi ja kiva kaksivärinen kukka. Kuvasta huomaan nyt, että kuljetuksessa on näköjään yksi kukkavarsi taittunut poikki. Harmillista.


Kokonaisuus kaipasi kolmannen ruukun, joten kiersin hetken puutarhaa sillä silmällä ja löysinkin kokonaisuuteen sopivan kasvin. Kaivoin maasta viime vuotisen ruukkuistutuskasvin, sininatan. Se sopii tähän viileänväriseen ruukkuistukseen paremmin kuin hyvin.


*Kasvit saatu blogiyhteistyönä Huiskulalta.Seuraa Oravankesäpesää:  Bloglovin' | Blogipolku | Instagram Pinterest 


4 kommenttia:

  1. Itse ostin aiemmin keväällä samanlaisen kasvin, erivärisen tosin, kuin tuo ukonnauris. Se myytiin nimellä kultalakka. Ovat siis Erysimum-sukua. Kultalakka on Erysimum cheiri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä vähän myös veikkailin, että kyseessä olisi kultalakka, mutta kasvien purkissa luki vain Erysimum.

      Poista

Proudly designed by Mlekoshi playground